Taşar’dan Charlie Hebdo Dergisi’ni Kınama

Taşar’dan Charlie Hebdo Dergisi’ni Kınama

Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Taşar Medya Grup Başkanı İdris Taşar Charlie Hebdo Dergisi’ni kınayarak, “Hiç kimsenin, İslam’ın kutsal değerlerine saldırma ve aşağılama hakkı yoktur” dedi.
Taşar Paris’te yapılan saldırıyı da kınayarak; Müslüman olarak bütün peygamberlere saygılı olduklarını ve herkesin de son Peygamber olan Hz. Muhammed’e gerekli saygıyı göstermesi gerektiğini söyledi. Taşar, "Biz bütün peygamberlere saygılıyız. Ancak Peygamberimize de saygı gösterilmesini bekleriz. Peygamberimize dil uzatılmasına asla kabullenmediğimiz gibi birileri dil uzattı diye de onlara vahşet uygulanmasının ve öldürülmelerinin de karşısındayız" diye konuştu.
Taşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerine de destek vererek, “Charlie Hebdo Dergisi İslam dininin kutsallarını hiçe sayarak, büyük bir saygısızlıkla Hazreti Muhammed’i ahlaksız karikatürlerle resmetti. Bu ahlaksızca karikatürleri yayınlayan gazete ve dergileri şiddetle kınıyor ve gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.