Taşımalı Öğrenci Servis Araç Sürücülerine Eğitim Semineri

Taşımalı Öğrenci Servis Araç Sürücülerine Eğitim Semineri

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü, taşımalı eğitim uygulaması yapan okul servisi araç sürücülerine sömestr tatilinden faydalanarak iki gün süren kapsamlı bir eğitim semineri verdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, servis araçlarının teknik özelliklerinin nasıl olması gerektiği, öğrenci taşırken uyulması gereken kurallar, öğrencilerin inip binmelerin de dikkat edilmesi gereken hususlar ile öğrencilere karşı davranışlar eğitimin ana konuları arasında ele alındı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Öğretmeni Dilara Sevinç tarafından verilen eğitim seminerinde yaş grupları, engel durumları itibarı ile öğrenci, kursiyer, veli davranış modelleri, etkili iletişim yöntemleri, araç şoförlerinin ve rehber personelin öğrenci ile velilere yaklaşımının nasıl olması gerektiği, araç şoförlerinin öğrencilere karşı olumsuz örnek oluşturacak davranış modellerinden uzak durmalarının önemi ve olumlu davranış modelleri hakkında konular üzerinde bilgi aktardı.
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünden görevli Trafik Polisi Mustafa Özen de sürücüleri öğrenci taşımacılığında uyulması gereken kurallar, alınması gereken trafik ve güvenlik önlemleri konularında araç sürücülerine uyarılarda bulundu .
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, eğitim seminerinden sonra yaptığı konuşmada, öğrenci taşıyan servis şoförleri olarak zor bir iş yaptıklarını belirterek, "Bugünün küçükleri ve gençleri olan bu çocukların yarın ülkenin geleceğinde söz sahibi olabileceğini hiçbir zaman unutmayalım. Sürücülerin öğrenci taşırken çok dikkatli davranması gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Okulları yönetmeliğinin 23. maddesindeki ’’Milli eğitim müdürlüğü, emniyet müdürlüğü ile iş birliği yaparak okul servis aracı sürücülerini, uyacakları kurallar ve gösterecekleri davranışlar konusunda öğretim yılı başında ve uygun gördüğü zamanlarda düzenlenecek kurs ve seminerlerle eğitime alır’’ maddesine dayanarak bu toplantının düzenlendiğini belirtti.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Bakırtaş ise, genel hatları ile Bakanlığın konuyla ilgili hassasiyetleri ile beraber toplumsal beklentileri ve ilgili mevzuatlar hakkında konulara değindi.