İlk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı Kimdir, Nereli?

İlk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı Kimdir, Nereli?

Uzaya gidecek ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, merak uyandıran bir isim haline geldi. Ax-3 görevi için seçilen 4 kişiden biri olan Gezeravcı'nın kimliği ve geçmişi, uzaya yapacağı yolculukla birlikte büyük bir ilgi odağı haline geldi. Gezeravcı'nın uçuş saati kadar olan süre içinde kimliği hakkında duyulan merak, bu tarihi anı bekleyenleri heyecanlandırıyor. Alper Gezeravcı kimdir, nereli? Uzaya gidecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Ax-3 uçuşunda ABD ve İspanya'yı temsil eden Michael Lopez Alegria, İtalyan Hava Kuvvetleri'nden pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan İsveçli Marcus Wandt ile birlikte uzaya çıkacak. Bu eşsiz ekip, uluslararası bir misyonu temsil ederek uzay araştırmalarında önemli bir adım atacak. Uçuşa az bir zaman kala, Alper Gezeravcı ve ekibinin uzaydaki serüveni büyük bir heyecanla bekleniyor.

Fırlatma Töreni Meydanlarda Yayınlanacak

Uzaya fırlatma törenini izlemek isteyenler, Ankara Kızılay ve Taksim'deki planetaryumlardan etkinliği takip edebilecekler. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da görüştüğü astronot adayı Alper Gezeravcı'nın biyografisi ve geçmişi merak konusu oldu. Gezeravcı, Ax-3 göreviyle birlikte uzaya yapacağı seyahat öncesinde büyük bir ilgiyle takip ediliyor.  

Alper Gezeravcı Kimdir, Nereli?

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 1979 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde dünyaya geldi. Babasının mesleği sebebiyle çocukluğu boyunca Türkiye'nin farklı illerinde yaşadı. Gezeravcı'nın hayat yolculuğu, ailesinin mesleki faaliyetleri nedeniyle çeşitli şehirlerde geçti. Alper Gezeravcı, Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapan bir pilot ve Türkiye'nin ilk astronot adayıdır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde önemli görevler üstlenmiş ve başarılarıyla dikkat çekmiştir. Gezeravcı, yüksek lisans eğitimini ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması alanında tamamlamıştır. Ayrıca F-16 savaş uçağı pilotu olarak görev yapmış ve Standardize Filo Akademik Kol Komutanlığı görevini üstlenmiştir. Astronot eğitimi alarak Türkiye'nin ilk astronotu olma hedefine ulaşmıştır. Uzaya gitmek üzere seçilen dört kişilik ekibin bir parçasıdır ve Ax-3 görevi için hazırlıklarını sürdürmektedir.