Tezcan: "türk Siyasetinin Tevazuya İhtiyaci Var"

Tezcan: "türk Siyasetinin Tevazuya İhtiyaci Var"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Türk siyasetinin her zamankinden daha fazla tevazuya ihtiyacı var" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Isparta Milletvekili Ali Haydar Önen, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, PM Üyesi Ayşe İnci Beşpınar’dan oluşan heyet Burdur’a geldi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim çalışması yapan heyet, ilçe gezileri öncesi CHP Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, basın toplantısı yaptı. CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, seçim çalışması kapsamında belli gruplara ayrılarak Burdur’a bağlı 11 ilçede seçim çalışması gerçekleştirileceğini, Burdur merkez de sivil toplum örgütleri ile esnafın ziyaret edileceğini belirtti.
CHP Burdur İl binasında basın toplantısı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, konuşmalarından toplum kesimlerine hakaret ettiğini söyledi. Tercan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri çalışması çerçevesinde bugün Burdur’da bulunduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burdurlu hemşehrilerimizle konuşacağız. Pazar günü Türkiye’nin demokrasi geleceği ile ilgili bir karar vereceğiz."
Türk siyasetinde artık tevazunun kazanacağını kaydeden Bülent Tezcan, "Türk siyasetinin her zamankinden daha fazla tevazuya ihtiyacı var. Mevlana hazretlerinin çok güzel bir sözü vardır, 'Alçak gönüllülükte, tevazuda toprak gibi ol' demiştir" diye konuştu.
Burdurlulardan Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek isteyen Bülent Tezcan, şunları kaydetti:
"Biz bir siyasi partinin adayı değil, bütün bir milletin adayı olacak bir Cumhurbaşkanı adayı ile yola çıktık. Ekmeleddin İhsanoğlu günlerdir, televizyonlarda izliyorsunuz. İlk çıktığında tanınmıyor demişlerdi. Biz demiştik ki, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanıyacaksınız. Milletimiz tanımaya başladı şükürler olsun. İhsanoğlu, dünyanın tanıdığı bir isim. Aldığı ödüllerin haddi hesabı yok. Başarılarını, nişanlarını saymakla bitiremezsiniz. Bugün kan gölüne dönen Orta Doğu’yu barıştırmak için en değerli, en önemli hizmetleri yapmış birisidir. Hep beraber millete bunu anlatacağız ve Türk siyaseti, 200 yıllık parlamenter demokrasi geleneğimiz, mükemmelleştirecek, bizi daha iyi bir demokrasiye taşıyacak çizgiye onay verecek. Bu onayı, bu yetkiyi verirse Türkiye daha iyiye yönelecektir."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın başkanlığında milletvekillerinden oluşan heyet, basın toplantısından sonra Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve milletvekilleri Başkan Ercengiz’e görevinde başarılar dilerken, Başkan Ercengiz ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve milletvekillerine Burdur’un yöresel tatlısı ceviz ezmesi ikram ederek, çeşitli hediyeler takdim etti.