Toplanan Kapak Sayısı Yarım Milyon Oldu

Toplanan Kapak Sayısı Yarım Milyon Oldu

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ’Altın Kardeşliği’ isimli proje kapsamında toplanan plastik kapak sayısı yaklaşık olarak 500 bin kapak toplandı.
Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ’Kapaklar Umuda Dönüşsün’ sloganı ile hazırlanan Altın Kardeşliği isimli projeye destekler artarak devam ediyor. Altın Kardeşliği isimli projenin uygulanmasına başlandığı 15 Ağustos 2014 tarihinden bugüne kadar yaklaşık olarak 500 bin plastik kapak toplandı.
Konu ile ilgili olarak Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Altın Kardeşliği isimli mavi kapak toplama projesi ile aynı zamanda toplumumuzu oluşturan başta geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız olmak üzere bireylerimize çevre bilinci de aşılanmak istenmekte. Proje ile ilgili olarak toplanan plastik kapakların toplanmaması halinde çevre kirliliği yapacak olması, çevreye atılacak plastik kapakların ise yüzlerce yıl doğaya karışmadan kalacak olması projenin önemini daha da arttırıyor.15 Ağustos 2014 tarihinde Bartın Valilik Makamının uygun görüşleri ile Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz görevlilerince hazırlanarak yürütülmeye başlanan Altın Kardeşliği isimli projede bugüne kadar yaklaşık olarak beşyüzbin adet plastik kapak toplandı. Toplanan plastik kapaklardan beşyüzbin adeti anlaşmalı geri dönüşüm şirketine telsim edilerek karşılığında 17 adet nitelikli sandalye temin edildi. Temin edilen bu sandalyelerin İlimiz Kamu Hastaneler Birliği ile koordineli olarak tespit edilen ihtiyaç sahiplerine İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince takdim edilmesine başlandı" denildi.