Trabzon Karla Mücadeleye Hazır

Trabzon Karla Mücadeleye Hazır

Trabzon Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını tamamladı. Meteorolojinin kar uyarısına karşı her türlü tedbiri alan Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını ilçe belediyeleri ile birlikte sürdürecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kar temizleme aparatları takılmış 234 araçla birlikte hazır kıta bekletiliyor. Karla mücadeleye karşı hazırlanan “Kar Eylem Planı” protokolleri ilçe belediyeleri ile birlikte imza altına alındı. Bu kapsamda Büyükşehir bünyesinde Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi oluşturulurken, imzalanan kar eylem planına göre her ilçe belediyesi kendi sınırları içinde karla mücadelesini kendisi yapacak. Büyükşehir Belediyesi ise ilçe belediyelerine karla mücadelede kullanmak amacıyla araç tahsis edecek. İlçe belediyeleri kar temizleme çalışmalarında kendi araçlarını da kullanacak. Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerinin karla mücadelede kullanacakları araçların yakıtlarını, bakım ve onarım masraflarını, zincir, tuz ve diğer masraflarını karşılayacak.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu karla mücadeleye karşı ilçe belediyeleri ile birlikte hareket edeceklerini kaydederek, hazırladıkları kar eylem planı ile her türlü tedbirleri aldıklarını söyledi. İlçe belediyelerine kendi sınırları içeresinde yapacakları karla mücadele için araç tahsis edeceklerini, kullanacakları kendi araçları dahil olmak üzere yakıt, bakım ve diğer masrafları karşılayacaklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon halkına hizmet edeceklerini ifade etti.