Traktör Sürücüleri Kapsamlı Bir Eğitime Tabi Tutulacak

Traktör Sürücüleri Kapsamlı Bir Eğitime Tabi Tutulacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, 31 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ‘Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ ile ilgili olarak açıklama yaptı.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da, 31 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ‘Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ kapsamında, traktör sürücülerinin kapsamlı ve nitelikli bir eğitime tabi tutulmaları düşüncesi ile ‘Güvenli Traktör Kullanımı Projesinin’ yapılmasının planlandığı belirtildi.
‘Güvenli Traktör Kullanımı Projesi’ hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
“Traktör kullanımının yoğun olduğu illerimizden başlamak suretiyle, 2013-2014 yılları içerisinde İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Yiğit Akü’nün katkılarıyla ‘Güvenli Traktör Kullanımı Projesi’ yapılması planlanmıştır. Etkinliğin 4’üncüsü 11 Eylül 2014 tarihinde Samsun ili Bafra ilçesinde, 5’incisi 30 Ekim 2014 tarihinde Adana ili Ceyhan ilçesinde, 6’ncısı ise 2014 tarihinde İzmir ili Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilecektir.”