Tunus Büyükelçisinden Nezaket Atasoy’a Ziyaret

Tunus Büyükelçisinden Nezaket Atasoy’a Ziyaret

Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’u ziyaret etti.
Ziyaret samimi bir ortamda geçerken, Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya, Nezaket Emine Atasoy başkanlığında oluşturulacak heyeti Tunus Cumhuriyeti’ne davet etti. Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya, “Biz Tunus Cumhuriyeti olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Halkı ile kardeşiz. Tunus Cumhuriyeti her zaman ve her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Halkının yanındadır” dedi.
Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya ziyarette Tunus ve Türkiye arasındaki ticari anlaşmalara da değinerek, “Tunus Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında devletler arası ticari anlaşmalar vardır. Tunus ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler bizim için çok önemlidir. İnanıyorum ki Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun katkılarıyla, sizin gibi çok değerli insanların ve kuruluşların yatırımlarıyla,bu ilişkiler daha da güçlenecektir” diye konuştu.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy da Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya’yı kabulünde yaptığı konuşmada, “Tunus Cumhuriyeti’nin ekonomisinin güçlenmesi, Tunus halkının huzur ve refahının kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti devleti, Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana her zaman Tunus halkının ve devletinin yanında olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Kurumdan yapılan açıklama da Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un önümüzdeki günlerde Tunus Ankara Büyükelçiliği’nin yapacağı organizasyonuyla Tunus Cumhuriyetine resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.