Uluslararası Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

Uluslararası Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) 12 farklı ülkeden gelen uluslararası değişim öğrencileri, ülkelerine ait yöresel yemekleri hazırlayarak birbirlerine ikram etti.
2014-2015 akademik yılı güz döneminde Mevlana, Erasmus ve ikili işbirliği kapsamında İspanya, İtalya, Almanya, Pakistan, Romanya, Slovakya, Fransa, Kırgızistan, Danimarka, Polonya, Kazakistan, Rusya olmak üzere toplamda 12 farklı ülkeden gelen öğrenciler, kültürlerini tanıttı.
Erasmus bölüm ve fakülte koordinatörleri, Erasmus Öğrenci Topluluğu ile çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinliğin onur konuğu ise Rusya Saratov Devlet Üniversitesi’nden PAÜ’yü ziyaret eden 11 kişilik kafile oldu.
PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin ülkelerine ait yöresel yemekleri birlirlerine ikram ettiklerini söyledi. Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversitelerle işbirlikleri kurarak, gerçek bir dünya üniversitesi olma yolunda ciddi adımlar attığını belirten Prof.Dr. Toprak, bu işbirliklerle üniversitelerin farklı alanlardaki güçlü yönlerini birleştirerek ortak ürünlere ulaşmalarının sağlanacağını belirtti.