ULUSLARARASI YARIŞMADAN ADÜ’YE ÖDÜL

ULUSLARARASI YARIŞMADAN ADÜ’YE ÖDÜL

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğrencisi Kadriye Özden Öztürk 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışması’nda Üniversiteler arası yemek yarışmasında balık kategorisinde bronz madalya kazandı.
13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 28 -31 Ocak 2015 tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Festivale 40 ülkeden toplam 2500 şefin yarışmacı olarak katıldığı yarışmada 66 kategoride yarışan şefler 25’i yabancı, 100 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencisi Kadriye Özden Öztürk, balık kategorisinde üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.
Aydın’ı temsil ettiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Öztürk, "2500 kişi üzeri şef ve aşçıların katıldığı, Michelin yıldızlı Şeflerin Jurilik yaptığı büyük bir organizasyonun hem bir parçası, hemde bir yarışmacısı olmaktan gurur duydum. Şeflerim Hatice Akman ve İllhan Elibir’e teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.