Unikop’un Dönem Başkanlığı Asü’ye Geçti

Unikop’un Dönem Başkanlığı Asü’ye Geçti

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesinin kalkınmasına akademik anlamda katkıda bulunan UNİKOP’ta görev değişimi yaşandı. 7 üniversitenin oluşturduğu Üniversiteler Birliği’nde dönem başkanlığı görevi, Niğde Üniversitesi’nden Aksaray Üniversitesi’ne geçti.
Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman’daki üniversiteler arasındaki eğitim-öğretim başta olmak üzere, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak için kurulan UNİKOP’ta dönem başkanlığı Niğde Üniversitesi’nden Aksaray Üniversitesi’ne geçti. Devir teslim törenine Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ile diğer üniversitelerin rektör yardımcıları katıldı.
UNİKOP’un, dönemin Dışişleri Bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önerisi üzerine kurulduğunu ve son derece güzel bir proje olduğunu ifade eden Rektör Acar, “Sayın Davutoğlu’nun “Bölgenin üniversiteleri bir araya gelsinler, güçlerini birleştirsinler, enerjilerini en etkin şekilde değerlendirsinler” önerisine canı gönülden kulak verdik ve birliği kurduk. İki yıldır da gayet güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bundan sonra da üniversitelerimizin güç birliği ve KOP İdaresi’nin desteği ile daha güzel çalışmalara imza atacağımızı umuyorum” dedi. ASÜ Rektörü ve Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Acar, 2015 yılının sağlık, huzur ve başarıyla geçmesi dileklerinde bulundu. UNİKOP 2014 Dönem Başkanı olan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise UNİKOP’un 2012 yılının Aralık Ayında kurulduğunu anımsatarak, “Bundan sonraki süreçte birliğin daha da genişlemesini arzu ediyoruz. Birlik 2 yıldır güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları bölgenin ve ülkemizin kalkınması adına daha da geliştirerek devam ettirmeliyiz. Bunu başaracak durumdayız” dedi.