Üniversite Öğrencilerinden Suriyeli Çocuklara Yardım

Üniversite Öğrencilerinden Suriyeli Çocuklara Yardım

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Elazığ’a yerleşen 2 aileye, Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından giyecek yardımı yapıldı.
Fırat Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü üyeleri tarafından hayırseverlerden toplanan kışlık giyecekler, kent merkezinde bulunan Çarşı Mahallesi’ndeki iki Suriyeli aileye teslim edildi. Soğuk havaya rağmen ayaklarında çorap dahi olmayan Suriyeli çocuklar, kıyafetleri aldıklarında büyük sevinç yaşadı. Suriyeli aileler de kendilerine kışlık kıyafet getiren öğrencilere teşekkür etti.
Duygularını dile getiren Suriyeli aileler, "Biz ülkemizdeki iç savaştan kaçarak buraya yerleştik. İnsanın kendi evinden uzakta olması çok kötü gerçekten. Ama burada da hem esnaflar hem de vatandaşlar bizlere yardımcı oluyor. İhtiyaçlarımızı gideriyorlar. Hava soğuk olduğu için yakacak noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bugün de öğrenciler bizlere kışlık giysi yardımında bulundu. Onlara teşekkür ediyoruz" dedi.
Toplum Gönüllüleri Kulübü’nün 2005 yılından itibaren sosyal sorumluluk projeleriyle, mağdur olan insanların yanında olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Melek Mayda, "Arkadaşlarımızın yardımıyla burada Suriyeli ailelerin mağdur olduğunu öğrendik. Kulübümüzde toplanan kışlık kıyafetleri bugün 2 ailemize teslim ettik. Öğrenci kulübü olarak sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlamayı sürdüreceğiz. Yardımseverler tarafından kulübümüze ulaştırılacak her türlü yardım malzemesini hem bu ailelere hem de ihtiyacı olan diğer ailelere teslim edeceğiz. Ne kadar çok yardım toplanırsa, mağdur olan ailelerin ihtiyaçları o oranda azalmış olacak" diye konuştu.