Üsküdar İstihdam Merkezi’nden “iş Ararken Sosyal Medyaya Dikkat” Uyarısı

Üsküdar İstihdam Merkezi’nden “iş Ararken Sosyal Medyaya Dikkat” Uyarısı

Doğru iş arama yöntemleri hakkında seminer veren Üsküdar İstihdam Merkezi(ÜSİM) İstihdam Uzmanı Burak Zengin, iş arayan bireyleri sosyal medyaya dikkat etmeleri konusunda uyardı.
Üsküdar Belediyesi, iş arayan bireylar için uyarılarda bulunarak iş bulmanın püf noktaları hakkında bilgi verdi. Doğru bir iş arama yöntemiyle 3 ila 6 ay içerisinde iş bulmanın mümkün olduğu belirtilirken, doğru işi bulma konusunda dikkat edilmesi gerekenleri bildirdi. Bu konu üzerine Üsküdar İstihdam Merkezi(ÜSİM), iş için müracaat edenlere, doğru iş arama yöntemleri hakkında bir seminer düzenledi. İş bulmak için ÜSİM’e müracaat edenlerin katıldığı seminer, Üsküdar Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. ÜSİM İstihdam Uzmanı Burak Zengin, seminere katılanlara, en hızlı ve en doğru şekilde iş bulma konusunda altın değerinde önemli ipuçları verdi.
DOĞRU İŞ ARAMA SÜRECİ
İş arama konusunda bilgilendirme yapan Burak Zengin, “Günün ortalama 8-9 saatini işimize ayırdığımızı düşünürsek; Haftada 45 saat, ayda 180 saat, yılda 2160 saat ve 25 yılda 54.000 saati iş ile meşgul olarak geçiriyoruz. Peki, hayatımızda bu kadar önemli yeri olan iş yaşamına başlangıç yapmak için doğru bir plânlama yapıyor musunuz? Doğru iş arama süreci, yeteneklerini ve yetkinlilerini bilerek, belirli bir kariyer hedef doğrultusunda, doğru işi doğru yerde arayıp, zamanın etkili kullanıldığı sistemli bir süreçtir” dedi.
3 AYDA İŞ BULMANIZ MÜMKÜN
Burak Zengin doğru iş arama süreci ile iş bulmanın çok kolay olduğunu kaydederek, “Yapılan araştırmalara göre doğru iş arama süreci ile iş arama sürecini yöneten bir birey ortalama 3 - 6 ay arasında ilgilendiği pozisyonda bir işe yerleşmektedir. Yeteneklerini ve yetkinliklerini bilen adayın iş ararken dikkat etmesi gerekenler isetek CV mantığı ile hareket edilmemeli. Sosyal medya hesaplarınızı ve sosyal çevrenizi iyi kullanmalı. Mezun olduğu bölüme göre(veya alakalı) bir kariyer hedef belirlemeli. İş arama sürecinde zamanı etkili ve verimli kullanmalı (İş Ararken 12’de kalkılmamalı). İş bulma sitelerini ve diğer tüm sosyal iş arama platformlarını etkin, makul ve bilinçli kullanmalı” şeklinde konuştu.
Verilen seminerde araştırmalara göre iş ararken bireyi bekleyen tehlikeler ise şöyle sıralandırıldı:
“İş arama stresi, aile baskısı, yeni mezun olmuş bir aday üzerinde etkili olan ve doğru yönetilmesi gereken stres etkenleri, sosyal şartlar, maddi şartlar, beklentiler, söylentiler, gelecek kaygısı, modelleme, tüm bu etkenler doğru bir planlama ve uygulama ile yönetilmelidir. İş arama sürecinde sosyal medya kullanımı yapılan bir ankete göre, insan kaynakları uzmanlarından yarısından fazlasının, işe alım sürecinde adayların sosyal medya hesaplarını kontrol ettiği ortaya çıkmıştır. İş arama sürecinde sizi tanımayan bir insan kaynakları uzmanı sizinle ilgili sosyal medya hesaplarınızda; Duygusal mesajlar, siyasî mesajlar, keskin ifadeler, sosyal vicdanı, gizlik ayarları (ön yargı) gibi özelliklerinize bakar.”
Yapılan araştırmalarda iş ararken sosyal medyada seçici ve öğretici bir sosyal ağ kurarak, şirketlerin kurumsal hesaplarını takibe alarak, yararlı görülen STK’lara katılarak, standart bir profil resmi, arka plan resmi ile sosyal medya takibi yapılması gerektiği sonucuna ulaşıldı.