Üst Geçitler Karlardan Temizlenmeyi Bekliyor

Üst Geçitler Karlardan Temizlenmeyi Bekliyor

Bilecik’teki vatandaşlar, kar yağışının doldurduğu bazı üst geçitlerin muhtemel kazalar yaşanmadan temizlenmesini bekliyor.
Kar yağışının ardından gelen soğuk hava beraberinde bazı sorunları da getirdi. Aralıklarla yağan kar yağışı üst geçitlerin karla kaplanmasına neden olurken, vatandaşlar karla kaplı olan üst geçitlerin temizlenmesini istediklerinin belirttiler. Temizlik çalışmalarının yapılmadığı üst geçitler vatandaşlara tehlikeli anlar yaşatıyor. Üst geçitlerin merdivenlerin karla kaplı olması vatandaşları üst geçitlere çıkmasına engel teşkil ediyor. Üst geçidi nadir de olsa kullanan vatandaşların merdivenlerin karlı kaplı olması ve buz tutması, iniş ve çıkışlarda tehlike oluşturuyor.
Vatandaşlar, bir an önce üst geçitlerin temizlenmesini isteyerek, ”Üst geçitlerin üstü kapalı olsa kardan, güneşten, yağmurdan korunması daha iyi olur. Zaten normal günlerde vatandaşlar üst geçitleri kullanmakta nazlanıyorlar. Üst geçitler temizlenmediği için çıkmak ve inmek hayli zor, kar yağışının ardından don ve buz tuttu. İnerken ve çıkarken üzücü kazalara sebebiyet verilmemesi için mutlaka üst geçitlerin kardan ve buzdan temizlenmesini yetkililerden istiyoruz” dediler.