Uysal: "islam Dünyasında Kan Ve Gözyaşı Var"

Uysal: "islam Dünyasında Kan Ve Gözyaşı Var"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, kan ve gözyaşının fışkırdığı bir iklim içerisinde Türkiye’nin olaylara müdahil olabilme fırsatı ve imkanının kalmadığını gördüklerini söyledi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için Burdur’da çeşitli sivil toplum örgütleriyle görüştü. Demokrat Parti İl binasında, Uysal ile Genel Başkan Yardımcıları Nihat Onbaşıoğlu, Osman Vural ve Şadan Turhan partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ülkenin kendi içerisinde ciddi problemlerle karşı karşıya olduğunu ileri sürerek "Can alıcı, kronikleşmiş meseleler var. Hukuk, adalet ve demokrasinin askıya alındığı bir iklim içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eşit fırsatlara sahip olunmamasına rağmen Türkiye'nin meşru bir çizgide bunu yapabiliyor olması bu ülke için büyük bir kazanımdır” dedi.
İslam dünyasının önemli başkentlerinde kan ve gözyaşının fışkırdığını anlatan Uysal, şöyle konuştu: "Bu kan ve gözyaşının fışkırdığı bir iklim içerisinde Türkiye'nin olaylara müdahil olabilme fırsatının ve imkanının kalmadığını gördük"
Kan ve gözyaşının fışkırdığı bir iklim içerisinde Türkiye’nin olaylara müdahil olabilme fırsatı ve imkanının kalmadığını gördüklerini belirten Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "İtibarının sıfırlandığını gördük. Türkiye’nin siyaseten hiçleştirildiğini gördük. Pek çok ülkede büyükelçisi bulunmayan, pek çok konsolosluğunu tahlil etmek zorunda kalmış bir Türkiye portresinin buralarda sözünün geçebilme imkanı yoktur. Bayrağımızın dalgalandırıldığı konsolosluğumuzun bugün bir terör örgütünün karargahı haline geldiğini gördük. Vatan toprağımız dediğimiz büyükelçiliklerin, konsoloslukların, şehitliklerin bu hukuk içinde değerlendirilirken Türkiye’nin müdahale edebilmekten yoksun olduğunu gördük. Türkiye’nin bugün komşuları Irak ve Suriye olmaktan çıkmıştır. Türkiye’nin dış siyaseti başta kendi milli birlik ve beraberliğini, ulusal güvenliğini sınırlarının güvenliğini esas alması gerekirken, hayalle oluşturulmuş dış siyasetini ahbap çavuş ilişkileriyle oluşturulmuş dış siyasetinin bedelini üzülerek ifade edeyim, bu büyük millet ve bu büyük devlet ödemektedir."
Uysal, Türkiye'nin yeniden demokrasi, hukuk temelinde, demokratik kanalları işleterek, hukukun işlemesinin önündeki engelleri kaldırarak pek çok kritik meselesini çözebileceğine inandıklarını bildirdi. Bu nedenle cumhurbaşkanı seçiminin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Uysal, şunları söyledi: "Türkiye'nin birliğinden, hukuk devletinden, parlamenter demokrasiden yana bir tavırla beraber, Türkiye'yi kutuplaşma iklimi içerisinde operasyonların ülkesi haline getirenlere karşı ortak paydada buluşmak adına Demokrat Parti olarak, her vesilede Demokrat Partili kimliğini ifade eden, akademik geçmişi, hizmetleri, diplomatik tecrübesiyle Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsında bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.”
Güzel günlerin beklediğine inandığını belirten Uysal, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de rantiye düzenini sürdürenlere karşı bu yağma düzenini devam ettirenlere karşı hep beraber bir ve beraber olmak durumundayız. Bu anlamda ortaya koyduğumuz tavrı milletimiz nezdinde de karşılık bulacağına inanıyorum. Güzel günlerin bizleri beklediğine inanıyorum ve bu vesileyle hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Bugün zaman zaman Menderes diyerek, zaman zaman Özal denilerek suistimal etmekte. Milletin gönlünde oluşmuş yerlerimizi yağmalama gayretinde olduklarını gördük."
Parti binasında yapılan konuşmanın ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden Uysal, Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.