Vali Çiçek Bodrum’da İncelemelerde Bulundu

Vali Çiçek Bodrum’da İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum’a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.
Pedasa ve Aspat Antik Kentlerini gezen Vali Çiçek, Bodrum Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 1.Hamsi Şenliği’ne de katıldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek haftasonu mesaisinde Bodrum-Konacık Pedasa Ören Yeri, Aspat (Strobilos) antik kentinde incelemelerde bulunup, Bodrum’da düzenlenen 1. Hamsi Şenliği’ne katıldı. Pedasa Ören Yeri ve Aspat (Strobilos) antik kenti hakkında bilgi almak amacıyla incelemelerde bulunan Vali Çiçek’e, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Pedasa Kazı Başkanı olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik eşlik etti.
Lelegler’den günümüze kadar en iyi şekilde korunarak gelen Pedasa’da kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile MSKÜ Üniversitesi adına 8 yıl önce başlatıldı. Vali Çiçek Athena kutsal alanı, mezarlık alanı, karakol binası, platform mezarları ve akropoliste sürdürülen kazı çalışmaları hakkında Pedasa Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler’den detaylı bilgi aldı.
Vali Çiçek Pedasa Ören Yeri’nden sonra Bodrum Yarımadası’nda önemli bir arkeolojik alan olan, Prof. Dr. Adnan Diler’in kazı başkanlığını yaptığı TÜBİTAK’ın "Aspat (Strobilos) ve Territoriumunda Arkeolojik Park Yönetimi ve Antik Tarım Alanlarında Agro-Turizm Planlaması" Projesi kapsamında kazı çalışmaları süren Aspat (Strobilos) antik kentinde de incelemelerde bulundu.