Vali Çomaktekin Amasya’nın Ab Proje Envanterini Değerlendirdi

Vali Çomaktekin Amasya’nın Ab Proje Envanterini Değerlendirdi

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Valilik Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan proje envanterine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinin özellikle 2002 yılından itibaren kayda değer bir ivme kazandığını belirten Vali Çomaktekin, “Bu dönemde çok önemli siyasi reformlar ve yasal değişiklikler gerçekleştirilmiş, bu değişim süreci sayesinde Türkiye daha şeffaf, daha demokratik, dünyada ve bölgesinde daha güçlü, güvenilir ve saygın bir ülke haline gelmiştir” dedi.
AB katılım sürecinin sadece merkezi yönetimi değil, onun taşra teşkilatını, yerel yönetimleri ve toplumun tüm kesimlerini de içine alan çok kapsamlı bir süreç olup, ciddi bir gayret ve koordinasyon gerektirmekte olduğunu vurgulayan Çomaktekin, “İlimizdeki kurumlar arası koordinasyonu ise Valiliğimize bağlı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi sağlamaktadır. Ülkemizin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde ilimizde de çalışmalar hızla devam etmektedir. 2012 yılından itibaren, tamamlanan 34 proje, devam eden 15 proje, planlama aşamasında ise 45 projemiz vardır. Bütün projelere toplam 38 milyon 185 bin 362 euro kaynak aktarılmıştır. Bu noktada projeleri arttırma çalışmaları sürmektedir. İlimizdeki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının AB’ye katılım sürecine daha etkin katkı sağlamaları için yeni projelere imza atmaları gerekmektedir. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezimiz proje hazırlama konusunda tüm kurum ve kuruluşlarımızı bilgilendirmeye devam edecektir. Bu kapsamda proje hazırlamak isteyen kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmesi için Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi ilimizde hazırlanan tüm projelerin içerisinde yer aldığı bir envanter çalışması yapmıştır. İlimiz genelinde 2012-2020 yılları arasında uygulanan, uygulanmakta olan veya planlanan projelerin yer aldığı Proje Envanterine Amasya Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi internet sitesinden ulaşılabilecektir” diye konuştu.