Vergi Gelirlerinde Artış

Vergi Gelirlerinde Artış

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember , 2014 yılında yapılan vergi çalışmaları ile ilgili bilgi vermek ve 6552 sayılı kanunun Gaziantep açısından değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Çember, 6552 sayılı yasadan Gaziantep’te toplam olarak 102 bin 242 adet mükellefin başvurarak 614 milyon 808 bin liralık borcunu taksitlendirdiğini söyledi.
Çember, ‘’2014 yılına damgasını vuran durumlardan birisi 6552 sayılı yasadır. 6552 sayılı yasa ile vergi borcu olan mükelleflere ödeme kolaylığı getirme noktasında çok önemli bir adım atılmıştı. Bu da vergi gelirlerini toplanması konusunda önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. 2014 ve 2015 yılının mukayesesini yaptığımızda yüzde 9,3 civarında vergi gelirlerinde artış var. Türkiye’de son 3 yılda cari dönemdeki vergilerde yüzde 27’lik bir artış varken bu artış Gaziantep’te ise yüzde 35 olmuştur. Son 5 yıla baktığımızda Türkiye’nin yüzde 68’lik artışa karşılık, Gaziantep’te yüzde 92’lik bir artış oldu. Gaziantep’te gerek 5.Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete başlaması gerekse yapılan yatırımların hız kesmededn devam etmesi Gaziantep’teki sanayicilerin sanayiden kazandıklarını sanayiye yatırarak hem Gaziantep’in ekonomosine hem de üllke ekonomisine katkı bulunmuşlardır’’dedi.
Gaziantep’te 6552 sayılı yasadan toplam 102 bin 242 adet mükellefin yararlandığını söyleyen Çember, "6552 sayılı yasadan yararlanan 102 bin mükellefin 58 bin 509 adeti motorlu taşıtlar vergisi borcuna müracat yapılmıştır. 102 bin 242 adet mükellefin 614 milyon 808 bin liralık borcu taksitlendirmek için vergi dairelerine müracat ettiğini görüyoruz. Gaziantep’te, toplam borçlu mükellef sayısına baktığımızda bu borçluların yüzde 42’si müracaat etti. Bu da çok ciddi bir rakamdır, bizim açımızdan. Bu rakam nüfusu 1 milyon 600 bin olan bir kentte 102 bin müracatın borçlarımı ödeyerek devletle barışmak istiyorum demesi 6552 sayılı yasaya öenem verdiklerini gösteriyor’’ diye konuştu.
Yeni yapılan vergi dairesiyle ilgili bilgi veren Çember, "Yeni hizmet binamız tamamlanmış sayılır. İçinin teftişi ile ilgili çalışmalara başladık. Baharda Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı’nın yeni binası faaliyete geçirmiş olacağız. Bir diğer Gaziantep açısından olumlu husus, yaptığımız iş ve işlemlerde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği hedefler doğrultusunda ve hizmet anlayışı çerçevesinde mükellef odaklı hizmet anlayış içerisinde hareket etmeye çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Gaziantep’te 210 tane gelir uzmanın göreve başlayacağını belirten Çember, "Personel yetersizliğimiz bizim her ne kadar sağlıklı hizmet vermeye çalışsakta önümüze ciddi anlamda engel oluyordu. İş ve işlemlerimizi aksama noktasında olmasa da istediğimiz seri ve çabuklukta bitirmemize mani oluyordu. Gelir İdaresi Başkanlığımızın bu konuda personel, gelir uzmanı sınavıyla açılan Gaziantep’te 210 tane gelir uzmanı göreve başlayacak. Bunlardan 180 tanesi merkezde 30 tanesi de ilçelerde olmak üzere göreve başlayacak. Vergi Dairesi iş ve işlemlerimizin daha hızlı ve seri bir şekilde yerine getirmesini sağlayacak. 2014 yılı Vergi, değerlendirmesine gelince Gaziantep’in performansı Türkiye ortalamasının üzerinde olmuştur’’ şeklinde konuştu.