Yağışlı Havalarda Araç Kullanmak Kaza Riskini Arttırıyor

Yağışlı Havalarda Araç Kullanmak Kaza Riskini Arttırıyor

Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç, yağışlı havalarda araç kullanırken en tehlikeli zamanın yağmurun başladığı ilk zamanlar olduğunu ifade ederek, bu durumların kaza riskini arttırdığını ve sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Tüm yurtta etkili olan yağışlar iki günden bu yana Elazığ’da da etkisini arttırdı. Elazığ’da yağışlı havalarda yolların kaygan olması sebebiyle meydana gelebilecek kazalarla ile ilgili Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç açıklamalarda bulundu. Yağışlı havalarda en tehlikeli zamanın yağışın yere düştüğü ilk zamanlar olduğunu belirten Dernek Başkanı Saraç, sürücülerin bu dönemlerde dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Yağmurlu havalarda araç kullanırken en tehlikeli zamanın, yağışın başladığı an olduğunu dile getiren Saraç, "Asfalt üzerindeki kauçuk kalıntıları, yağ ve toz, asfaltta kayganlığa yol açar. Islak yolda lastiklerin yolu kavraması ve sürtünme azalacaktır. Frene basıldığında duruş mesafesi artacaktır. Bu nedenle takip mesafesi azaltılmalıdır. Su birikintileri yoldaki çukur gibi arızaları gizler. İçine girdiğiniz su birikintisinin altında ne olduğunu bilemezsiniz. Su birikintileri aynı zamanda, kızaklamaya yol açar. Kızaklama, lastiklerin dişlileri ile yol arasında su tabakasının oluşması sonucu aracın bir su yastığı üzerinde gidiyor olması halidir bu durumun yaşanmaması için dikkat etmek gerekiyor. Unutmayın, masum gibi görünen bir su birikintisine girdiğinizde aracınızın kontrolden çıkma olasılığı yüksektir”" dedi.
Hareket halindeyken aracın kayması esnasında sakin olunması gerektiğini dile getiren Saraç, “Kızaklama başlarsa, sakin olunmalı, ayağımızı gazdan çekmeliyiz, fren yapmadan ve direksiyonu ani kırmadan lastiklerin yeniden yol yüzeyine tutunmasını beklemeliyiz. Yine yağmurlu havalarda lastiklerin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Lastiklerin havası düzenli olarak kontrol edilmeli. Lastiklerin diş kalınlığının 2 milimetrenin altına düşmesi halinde mutlaka değiştirilmelidir” şeklinde konuştu.