Yalova Belediye Meclisi 2015 Yılının Oturumunu Yaptı

Yalova Belediye Meclisi 2015 Yılının Oturumunu Yaptı

Yalova Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.
Yalova Belediye Meclisi’nin 2015 yılının 1. oturumu yapıldı. Toplantıya partililer ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Meclis, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen konuların komisyona sevki ile başladı. Yalova’da yapılacak olan 400 yataklı şehir hastanesi için Bağlarbaşı Mahallesi’nde 340 dönümlük yerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlara işlenmesi talebinin görüşülmesi esnasında iktidar ve muhalefet grubu arasında tartışma yaşandı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın Sağlık Bakanı ile kendisini CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin görüştürdüğünü söylemesi üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Kasım Avar, "Bu konuda AK Parti Yalova milletvekilimiz de büyük çaba harcadı. Kaldı ki bu hastane hükümetimizin sözüdür. Hükümetimiz sözünü tutar" dedi.
Salman ise, "Beni Coşkun değil İnce görüştürdü. Ayrıca seçim yenilenmeseydi siz bu hastane yatırımını biraz zor görürdünüz" dedi.
Meclis üyeleri Yalova Belediyesi’nin 2014 yılı hesaplarını kontrol edecek olan Denetim Komisyonunu da belirledi. 5 kişilik komisyonda AK Parti’den Kasım Avar, Güven Yılmaz ve Serap Şentürk, CHP’den ise Ahmet Yavuz ve Faruk Kırtay yer aldı.