Yalova’da 10 Kasım Törenleri

Yalova’da 10 Kasım Törenleri

Atatürk, ölümünün 76. yılında, "Benim şehrim" dediği Yalova’da törenlerle anıldı.
İlk tören saat 08:30’da Kent Müzesi önünde yapıldı. Belediye tarafından yapılan alternatif törene CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP il yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Ardından resmi anma programının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Anıta çelenk sunulurken, saatler 09:05’i gösterdiğinde ise sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirilerek 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Anma programı Halk Eğitim Merkezi’ndeki törenle sürdü. Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program ŞOA Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Oymak’ın konuşması ile başladı. Oymak, "Bıraktığı ölümsüz eserlerin varisi olmakla her zaman gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde onu her zamankinden daha fazla anlıyor ve hatırlıyoruz. Türk milleti, 10 Kasımı bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günü olarak idrak etmektedir" şeklinde konuştu.
Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç . Dr. Tuncay Özgişi ise, "Atatürk ve Çanakkale" konulu konuşmasında, "Bundan tam 100 yıl önce Çanakkale Savaşı bu ay içinde başladı. Bu savaşın Türk tarihindeki yeri eşsizdir. Mustafa Kemal’i Mustafa Kemal yapan da bu savaştır. 250 bine yakın şehit verilen o savaşta Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden adım atılmıştır" diye konuştu.