Yavuzeli’nde Camiye Saldırı

Yavuzeli’nde Camiye Saldırı

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde, ruh sağlığının bozuk olduğu iddia edilen bir öğretmen, girdiği camiyi tahrip etti.
Edinilen bilgiye göre olay, Yavuzeli ilçesi Hasan Alaparmak Camii’nde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir lisede görev yapan M.H.S. isimli öğretmen, eline aldığı çekiç ile camiye girerek yaklaşık 10 pencere ve camı kırdı. Saldırgan öğretmen hızını alamayarak, iki klimayı da söküp yere attı. Eline geçirdiği her şeyi yere atarak tahrip eden öğretmen, mikrofonları ve imamın kullandığı dolabı da kırarak, içindeki kitapları dağıttı. Şahıs daha sonra caminin ses cihazını yere fırlattı, kabloları sökerek 2 hoparlörü kırdı, caminin duvarlarında bulunan kaplamalara zarar verdi ve 2 vantilatörü tahrip etti.
Bu sırada vatandaşlar, gelen sesler üzerine camiye gittiler. Gördüklerine inanamayan vatandaşlar, M.H.S.’yi güçlükle dışarı çıkardı. Olay yerine gelen polis ekipleri şahsı gözaltına aldı. İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Gügen ve İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım da camide incelemelerde bulundu. Müftü Yıldırım, olayın çok üzücü olduğunu ve ilçe müftülüğü olarak şikayette bulunacaklarını ifade etti.
Öte yandan, M.H.S. hakkında Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 ay önce Yavuzeli İlçe Emniyet Amirliği’ne yazı gönderildiği, M.H.S.’nin hastaneye götürülerek doktor raporu alması gerektiği bilgisinin verildiği öğrenildi. Doktor raporu alması gereken M.H.S.’nin, evine gelen polislere kapısını açmadığı ve hastaneye götürülemediği öğrenilirken, şahsın ruh sağlığının bozuk olduğu ve daha önce bir arkadaşı tarafından tedavi için hastaneye götürüldüğü, ancak kendisini hastaneye götüren kişiden de şikayetçi olduğu iddia edildi.