YENİ DOĞAN OĞLAKLARI BİBERONLA BESLİYOR

YENİ DOĞAN OĞLAKLARI BİBERONLA BESLİYOR

Bodrum’da yaşayan ve ailecek hayvancılıkla uğraştıklarını söyleyen Muammer Türkoğlu yeni doğan minik oğlakları biberonla besliyor.
Saanen ve Halep adlı keçilerinin çiftleşmesinden dünyaya gelen iki dişi keçi yavrusu annelerinin hasta olması nedeniyle sahipleri tarafından biberonla besleniyor. Doğduklarında ilk sütlerini annelerinden içen yavru oğlaklar, annelerinin hastalanması sebebiyle evde keçilerin sahibi tarafından bakılıyor.
Herhangi bir sağlık problemi bulunmayan oğlakları biberonla besleyen genç hayvancı Muammer Türkoğlu, ailecek hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek şunları söyledi: “Lohusa humması deriz biz lohusa felcidir hani hayvanların kimisinde görülür şeker eksikliğidir, şeker eksikliğinden dolayı hastalık geçirirler. Veteriner geldi işte dün iğne yaptı sütü kesildi annelerinin ve eve getirdik evde besliyoruz biberonla. Şu anda yavrular çok küçükler bir aylık olana kadar evde besleyeceğiz. Annenin il sütünü aldılar anız dediğimiz o yüzden yavrular sağlıklılar”
Oğlakları bir ay boyunca evde kucağında biberonla besleyecek olan Türkoğlu, yavrular normal durumu gelince doğal ortamda beslemeye devam edecek.