Yerli Üretim Ayakkabıları Kullanma Önerisi

Yerli Üretim Ayakkabıları Kullanma Önerisi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Ayakkabı, Terlik, Deri, Plastik Ürünleri İmalat ve Ticareti Meslek Grubu, vatandaşları ithal ayakkabı kullanımı konusunda uyardı.
GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yaptığı yazılı açıklamada, meslek grubu üyelerinin yerli üretim ayakkabı kullanımı konusunu değerlendirdiğini belirtti.
Göçer, geçen yılın son ayında gündeme gelen güvensiz ürünlerin dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yıl boyu yaptığı denetimlerde binlerce ürünün denetlendiğini hatırlatan Göçer, güvensiz ürünlerin tamamının ithal olduğunun tespit edildiğini anımsattı.
Yerli ürünlerin daha güvenilir olduğunu vurgulayan Göçer, şöyle devam etti:
“Gaziantep, Türkiye’nin önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biridir. Burada hazırlanan ayakkabılar dünyanın dört bir tarafına gönderiliyor. Bugüne kadar olumsuz bir eleştiri almayan sektör temsilcileri, 7’den 70’e herkesin rahatça kullanabileceği gayet şık ayakkabı üretimi için ter döküyor. Estetik ve şıklığa özen gösteren üreticilerimiz her yıl birbirinden farklı modelleri piyasaya sunuyor. Böyle zengin yerli üretimler varken ithal ürünlerden uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Vatandaşların yerli üretim ayakkabıları kullanmasını istiyoruz.”
Göçer,Bakanlığın yaptığı denetimlerde ayakkabıda güvensizlik oranının yüzde 79 olduğunu, bu nedenle kullanılan markaların üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi.