“1 Mayıs” davası başladı

“1 Mayıs” davası başladı

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan sendika üyeleri yargılamaya tepki gösterdi.

1 Mayıs 2014’te İstanbul Valiliği tarafından gösteri ve yürüyüşlere kapatılan Taksim Meydanı için yaptıkları çağrılar nedeniyle "halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma" suçlamasıyla haklarında dava açılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve dönemin TTB Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir’in yargılanmasına başlandı. 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi adliye binası önünde toplanan çok sayıda meslek örgütü ve siyasi parti temsilcileri yargılamaya tepki gösterdi. Adliye önünde yapılan açıklamaya İngiltere’den, Almanya’dan, Hollanda’dan, Fransa’dan ve Yunanistan’dan gelen işçi sendikası ve uluslararası sendikaların temsilcileri de destek verdi.

"2015 1 MAYIS’INDA DA TAKSİM ALANINDAYIZ"

Toplanan grup adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "2013’te zorladık olmadı. 2014’te çok zorladık olmadı. Ancak 2015 1 Mayıs’ında demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olan emek dostlarıyla yan yana, omuz omuza tekrar 1 Mayıs alanında, yani Taksim alanında olmanın sözünü sizlere buradan veriyorum" dedi.

"SAVUNMAYA DEĞİL, YARGILAMAYA GELDİK"

İşçileri 1 Mayıs’ta Taksim alanına çağırmanın suç olmadığını ifade eden Beko, "Bizler, bugün burada ifademizi almak isteyen yargıçları yargılamak için buradayız” diye konuştu.

Beko’nun ardından İngiltere’den, Almanya’dan, Hollanda’dan, Fransa’dan ve Yunanistan’dan gelen işçi sendikası ve meslek örgütü temsilcileri ile uluslararası sendikaların temsilcileri birer konuşma yaparak, davada yargılananların yanında olduklarını belirttiler.

Açıklamaların ardından sanıklar DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve dönemin TTB Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir davaya katılmak üzere adliye binasına girdi.