‘2 Kasım’daki sonuca saygı göstereceğiz’

‘2 Kasım’daki sonuca saygı göstereceğiz’
BİRLİKTE SAHİPLENECEĞİZ:

2 Kasım sabahı milletimizin tercihi hangi istikametteyse şüphesiz ki o istikamette çıkacak olan neticeye hep birlikte saygı göstereceğiz ve o çıkan neticeyi hep birlikte sahipleneceğiz. Ve ondan sonra da tabii ki yine Türkiye’nin inşallah, şu geçtiğimiz 5 ay içerisinde yaşadığı sıkıntıları tekrar yaşayalım istemiyoruz. Bu sıkıntıları yaşamadan gelecek inşa edelim istiyoruz çünkü Türkiye’nin kaybedecek vakti yok. Onun için pazar günü adeta ülkemiz için, gerçekten 2023 sürecinde bir kırılmadır. Bu kırılma noktasında inanıyorum ki, milletimiz tercihlerini o istikamette kullanacaktır.

TEK BAŞINA İKTİDARIN TERCİHİNİ YAPARSA:
Dünyada istikrar ve güvenin olduğu toplumlar koalisyon yönetimleri değil daha çok tek partili yönetimler. A partisi, B partisi fark etmez. Arjantin’de ciddi sıkıntılar var. Orada da koalisyon sorunu çözülemediği için orada birşey var. Avrupa’da koalisyon hükümetlerinin olduğu yerlerde de buna benzer sıkıntılar yaşanıyor. Temenni ederim ki, milletimiz koalisyonlara fırsat vermeden, burada tek başına bir iktidarın tercihini yaparsa, yapabilirse, inanıyorum ki, şu 12-13 yıl içerisinde yakaladığımız istikrar ve güven ortamının devamına da ciddi bir fırsat, ciddi bir zemin hazırlanır.

KÜSKÜNLÜK OLMAZ:

(Koalisyon çıkarsa kırılır mısınız, küser misiniz? sorusu üzerine) Hayır, siyasette bir defa kırgınlık, küskünlük böyle birşey olmaz. Sandık, bizim için saygı duyulması gereken en önemli merciidir. Cumhuriyetin en önemli zemini orasıdır.
GÖRMÜŞ OLDUK:

(Nusaybin’de bir AK Partilinin öldürülmesine ilişkin olarak) Ben o kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda ülkemizde hala biz sırtımızı terör örgütüne, şuraya buraya dayamadık diyenlerin, seçim arefesinde nasıl bir yerlere sırtını dayayarak korku vermenin gayreti içerisinde olduklarını burada böylece görmüş olduk.

ABD’DE SORU İŞARETLERİ BELİRMEYE BAŞLADI:

(PYD ile ilgili uyarıların ardından ABD’nin tutumunda bir değişiklik oldu mu? sorusuna ilişkin olarak) Şu anda onlarda da soru işaretleri belirmeye başladı. Ben PYD’yi siyasi örgütlenme olarak kabul etmiyorum. PYD bir terör örgütüdür ve YPG de PKK’nın oradaki bir yansımasıdır.