4 İlde şafak vakti terör operasyonu

4 İlde şafak vakti terör operasyonu
 İstanbul, Pendik'te sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki adrese eş zamanlı olarak terör operasyonu düzenlendi. İzmir'de de güvenlik güçleri önceden belirledikleri adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Bu iki ilin ardından Ankara ve Adana'dan da operasyon haberleri geldi. 2 ilde yine şafak vakti yapılan eş zamanlı baskınlarda toplam 10 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Pendik'te iki adrese eş zamanlı terör operasyonu düzenledi.

BASKIN YAPILDI

Polis ekipleri, önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi. Çok sayıda Özel Harekat polisinin de destek verdiği operasyona ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

LÜKS SİTEYE GİRDİLER

Başakşehir'de yasadışı terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kayaşehir'de lüks bir sitede bulunan iki farklı adrese operasyon düzenledi. Özel Harekat ekipleri ile tespit edilen adreslere giren polis ekipleri bu adreslerde aramalar yaptı.

İZMİR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, daha önceden belirledikleri adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

HELİKOPTER DESTEK VERDİ

Halen devam eden operasyona, Özel Hareket polisleri ile havadan da bir helikopter destek verdi. Operasyonun PKK'yı mı başka bir terör örgütüne mi yönelik yapıldığı henüz öğrenilemedi.

ADANA

Adana'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerikent genelinde 17 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

PKK ve KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, 5 tabanca, 2 pompalı tüfek, silahlara ait çok sayı da mermi ve örgütsel döküman ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

ANKARA

Başkentte bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Ankara'nın Etimesgut ilçesinde başta olmak üzere önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda silah ele geçirildiği görülürken haklarında yakalama kararı olan şüpheliler gözaltına alındı. Operasyon sürüyor.