ABD polisi şüpheli şahsı böyle öldürdü

ABD polisi şüpheli şahsı böyle öldürdü

Olay, 20 Mayıs’ta, Salinas bölgesindeki kalabalık bir cadde üzerinde meydana geldi. Şüphelinin bölgedeki bir eve zorla girmeye çalıştığı ve içeridekileri öldürmekle tehdit ettiği ihbarını alan polisler, olay yerine geldi. 

Saldırganın elinde bahçıvan makası olduğu ve içeridekileri öldürmeye çalıştığı iddiası üzerine polisler silahlarını çekti. Evden dışarı çıkıp yürümeye başlayan şahıs, polislerin ısrarlı emirlerine rağmen bahçıvan makasını yere bırakmadı.

ELİNDEKİ MAKASI BIRAKMAYINCA ÖLDÜ
Bunun üzerine polisler önce şok tabancası kullandı. İddialara göre, şüpheli şahıs, yavaşlasa da elindeki makası bırakmadı. Polis, önce kolundan yakaladığı şahsa daha sonra 5 el ateş etti.

İsmi açıklanmayan adam olay yerinde hayatını kaybetti. Görüntülerde, çevredeki insanların “Neden sadece lanet olası şok tabancasını kullanmadınız?” şeklinde bağırmaları dikkat çekiyor.

Yetkililer, olaya karışan polislerin bir süre izne çıkartıldıklarını ve durumun soruşturulduğunu bildirdi. Polis ekipleri, sadece Salinas’ta buna benzer vakalarda bu yıl 3. kişiyi öldürmüş oldu.