Amiral ve binbaşılara gözaltı kararı

Amiral ve binbaşılara gözaltı kararı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında yeni gözaltı kararları verildi. İzmir merkezli soruşturmada operasyon 10 ayrı ilde gerçekleşti.



İzmir Cumhuriyet Başssavcılığı, Askeri Casusluk davasında sahte delil üretmekle suçlanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli amiraller ve binbaşıların gözaltına alınmasına karar verdi.

Anadolu Ajansı, altı muvazzaf askerden bir binbaşının gözaltına alındığını, iki amiral ve üç binbaşının rapor aldığı için gözaltına alınmadığını bildirdi.

Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z., askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, eskort kızlar tarafından yapıldığı öne sürülen fişleme ve belge sızdırma suçlarını kendilerinin işlediği iddiasıyla arandıkları öğrenildi.

FETÖ üyesi olmakla suçlanan şüphelilerin, askeri personeli etnik kökenlerine göre fişledikleri iddia edildi.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında yargılanan 356 sanığın tamamı beraat etmişti. Sanıkların beraat etmesinin ardından, soruşturma kapsamında sahte delil üretildiği gerekçesiyle, aralarında İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu polisler hakkında dava açılmıştı. Tutuklu sanıkların da bulunduğu bu dava henüz sonuçlanmadı.