Arınç'tan 'çatı aday'a iddialı gönderme

Arınç'tan 'çatı aday'a iddialı gönderme

 Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç gündeme dair bilgileri aktardıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Arınç, kendisine yöneltilen MHP ve CHP'nin çatı aday olarak ismini zikrettiği Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili soruya, "Kendisini tanırım, Bir bilim adamıdır. Ancak Ak Parti kimi aday gösterirse göstersin kazanacaktır." dedi.

İşte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili açıklamasından satırbaşları:

''AK PARTİ SEÇİMİ KAZANACAKTIR''

"Ak Parti Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır. Ak Parti kimi aday gösterirse milletimiz onu seçecektir. İhsanoğlu’nu tanıyorum. Bir bilim adamıdır, Kahire’de doğmuştur ama aslen Yozgatlı bir aileye mensuptur. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu kapı kapı dolaştılar, binde bir oy alan partilere bile gittiler. Sonunda iki partimiz bir isim üzerinde anlaşmış gibi görünüyor.

"CHP TABANI ADAYIN ALEYHİNE ÇALIŞABİLİR"

Peki ya diğer partiler? MHP’de bu şahıs ile ilgili itiraz yok ama CHP’de saygı sınırlarını da aşabilen tepkiler var. MHP tabanı bu şahsı destekleyebilir ama CHP tabanında aleyhine çalışabilecek isimler bile olacaktır.

"İHSANOĞLU DURUMDAN SEVİNÇLİ"

Aday olarak bu kesinleşecekse en az 20 milletvekilinin bu kişiyi aday olarak göstermesi gerekir ve kendisinin de bunu kabul etmesi gerekir. Sayın İhsanoğlu’nun bu durumdan sevinçli olduğu görülmektedir.