Mercek-17 Operasyonu İle 869 Gözaltı!

Mercek-17 Operasyonu İle 869 Gözaltı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde gerçekleştirilen "Mercek-17" operasyonlarında ruhsatsız silah taşıyanlar ve silah kaçakçılarına karşı önemli bir mücadele başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü "Mercek-17" operasyonları, Türkiye genelinde silah kaçakçılarına büyük bir darbe vurdu. Son dört günde gerçekleştirilen operasyonlarda 869 şüpheli gözaltına alınırken, 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik ciddi bir mücadele sürdürüldü.

Operasyonlar kapsamında toplamda 707 silah ele geçirildi. Bu silahlar arasında 519 ruhsatsız tabanca, 54 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca ve 6 uzun namlulu tüfek bulunuyor. Ayrıca 128 ruhsatsız av tüfeği de operasyonlar sonucunda güvenlik güçlerinin eline geçti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonlara destek veren tüm güvenlik birimlerini tebrik ederek, "Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, operasyonları koordine eden valilere, kaymakamlara, jandarma ve emniyet güçlerine de teşekkür etti ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

silah-kacakciligi2.jpg