Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Bahçeli: Türkiye ABD’ye kök söktürür

20 milyonluk Vietnam, 200 milyonluk ABD’ye kök söktürdü. Türkiye onların 5 katını yapar.” “Afrin’deki tankımız ABD silahıyla vurulmuşsa ABD benim nezdimde ‘sabıkalı devlet’ olur.”

Yayınlanma:
Bahçeli: Türkiye ABD’ye kök söktürür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il ve ilçe başkanlarının katıldığı Antalya kampında bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, Zeytin Dalı Harekâtı ve ABD’nin pozisyonu konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Türkiye’nin Afrin operasyonuna karşı çıkan ve PKK’ya destek veren ABD’ye Vietnam savaşında yaşadıklarını hatırlattı. ABD’nin Vietnam’da yaşadıklarını unutmayacağını vurgulayan Bahçeli, “Yıllarca etkileri sürdü. Semptomları hâlâ devam ediyor. 20 milyonluk bir ülke 200 milyonluk ülkeye kök söktürdü. Türkiye onların 5 katını yapar” ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekâtı sırasında saldırıya uğrayan bir tankın ABD silahıyla vurulduğu iddiasıyla ilgili Bahçeli, “Öyle bir sonuç elde edildiği an, delillendiği vakit ABD benim nezdimde ‘sabıkalı devlet’ olur. Bu yeni bir kavramdır. Terörist devlet var, ancak sabıkalısı yok” diye konuştu.

BİZE DE VERİLMEDİ
 Bahçeli, Türk Tabipler Birliği’nden Türk ifadesinin çıkarılmasına ilişkin de şunları söyledi: “Türk ve Türkiye isimlerini çok eskiden almıştır. Mesela Türk Kadın Hareketleri Derneği kurduk. Sonra İçişleri Bakanlığı “Bu ismi kullanamazsınız” dedi. Bize verilmediği zaman ayağa mı kalktık? ‘Türklük elden gidiyor’ diye bas bas bağırdık mı? Şimdi size ne oluyor?

İLGİLİ HABER Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı
20 milyonluk Vietnam, 200 milyonluk ABD’ye kök söktürdü. Türkiye onların 5 katını yapar.” “Afrin’deki tankımız ABD silahıyla vurulmuşsa ABD benim nezdimde ‘sabıkalı devlet’ olur.”

KURULTAY YAKLAŞTI
Devlet Bahçeli, 18 Mart Olağan Kurultay için de adeta gün sayıyor. Bahçeli, tarih ve kalan günün yer aldığı bir not kâğıdını devamlı ceketinin cebinde taşıyor.

YENİ İSMİ AY YILDIZ SİSTEMİ
Bahçeli il ve ilçe başkanlarıyla yaptığı kampın basına kapalı bölümde Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne “ay yıldız sistemi” ismini koydu. Bahçeli, “Ay meclis, yıldız da millî mutabakat. Yani yeni sistemin adı ay yıldız sistemi. Hilal, Meclis’teki 600 milletvekili, yıldız da biziz. Biz hilalin altına herkesi toplayacağız” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler