Başbakan Yıldırım: Özlenen an geldi

Başbakan Yıldırım: Özlenen an geldi

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Bugün günlerden vuslat. İşte beklenen, özlenen an geldi. Hoş geldin sayın cumhurbaşkanım. 998 boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Desteğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu ki Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız.

AK Parti meşalesini ateşleyen bu ışığı yakan değerli kurucular kurulu üyelerimiz, partimizin lokomotifi bu kutlu davanın yükünü omuzlarında taşıyan çok değerli MKYK üyelerimiz, ülkemizin kalkınması ve büyümesi için saygın ülkeler arasında yerini almasını sağlayan bütün Meclis Başkanlarım, Başbakanlar, bakan arkadaşlarım, milletimizin temsilcisi sesi, yüreği, vicdanı olan çok değerli milletvekili arkadaşlarım, partimizin bel kemiği teşkilatlarımızın çok değerli mahalle temsilcileri, ilçe başkanları, il başkanları, yöneticileri, yerel kalkınmanın mimarı belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz il genel meclis üyelerimiz, kadın kollarımızın çok değerli mensupları kongremize hoş geldiniz. Partimizin enerjisine enerji katan gençlik kollarımızın başkanları, sizler sayesinde AK Parti her daim genç kalacak, dinamik olacak.

Bizim kongremiz bayramdır. Ama bu sefer ayrı bir bayram, ayrı bir şölen yaşıyoruz. Bu salonda bugün yalnızca bir kongre yapmıyoruz. Aynı zamanda değişimin lideriyle milletin partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz.

AK Parti'de kongre demek, daha da güçlenmek demektir. Bu ülkeye bu millete hizmet demektir. Birlik beraberliğimizin artarak devam etmesi demektir. Sizler bu erdem zincirinin birer halkasısınız. Bu birliği oluşturan AK Partililer, sağ olun var olun.

Bildiğiniz gibi mübarek üç aylar içerisindeyiz. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği ramazan ayı yaklaştı. Ülkemize ve tüm İslam alemine ramazanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Buradan yol arkadaşlarıma sesleniyorum, bu ayın bereketinden feyz alarak, gece gündüz vatandaşlarımızla hem hal olmanızı istiyorum. AK Parti'nin 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüşü, meşakkatli zorluklarla dolu oldu. Dünya emsali görülmemiş bir azim kararlılık dirayet hikayesini AK Parti'de gördü.

Neler yaşamadık ki neler, neler yaşatmadılar? Aramıza nifak sokmak isteyenler olmadı mı? Oldu. Bizi bize düşürmek isteyenler olmadı mı? Oldu. Ama dönüp dolaşıp o nifak tohumlarını kendi tarlalarına ektiler. Kaderin üzerinde de bir kader vardır, işte onlar bunu unuttular.

Bizim partimizde makam mevki derdi olmaz. Partimiz milletin derdine derman olur. AK Parti herhangi bir siyasi parti değildir, milletin partisidir.