Belediye Özgecan sonrası harekete geçti!

Belediye Özgecan sonrası harekete geçti!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yazılı bir açıklama yaparak, Özgecan’ın adını Mersin’de yaşatacaklarını söyledi. Kocamaz açıklamasında ayrıca "Toplu taşıma araçlarına kamera sisteminin yanısıra alarm sistemi de kuracağız. Yolcular herhangi tehlikeli bir durumda alarma basacak ve en kısa zamanda müdahale edilecek" dedi.

Geçtiğimiz günlerde hunharca katledilen Özgecan'ın acısını derinden yaşadıklarını belirten Kocamaz, "Özgecan kızımızın adını doğup büyüdüğü kent olan Mersin’de bir meydana, bir anıta vererek sonsuza dek yaşatacağız" dedi. Kocamaz açıklamasında "Özgecan kızımızın adını yaşatmak için Mersin'de bir meydana onun adını vermeyi ya da onun adına bir anıt yaptırmayı düşünüyoruz. Bu konuyu ilk Meclis Toplantısı'nda ele alacağız ve kentimizde bir meydanda veya onun adına yapılacak bir anıtla kızımızın adını yaşatacağız. Bu insanlık dışı olay karşısında tek vücut olan ve ortak bir şekilde tepkilerini ortaya koyan hemşehrilerimize gösterdikleri duyarlılıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Özgecanımız'ın kederli ailesine bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadesini kullandı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA KAMERA VE ALARM SİSTEMİ GELİYOR

Kocamaz açıklamasında, bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alacaklarını da belirtti. Öncelikli olarak toplu taşıma araçlarına bir merkezden takip edilen kamera sistemi kuracaklarını ifade eden Kocamaz, "Toplu taşıma araçlarına kamera sisteminin yanısıra alarm sistemi de kuracağız. Yolcular herhangi tehlikeli bir durumda alarma basacak ve en kısa zamanda müdahale edilecek. Böylece kentimizde bu tür olumsuz hadiselerin önüne geçilmiş olacak" şeklinde açıklama yaptı.