Çelik İhsanoğlu'na ateş püskürmüştü

Çelik İhsanoğlu'na ateş püskürmüştü

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, o dönemde İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olan Ekmelettin İhsanoğlu'na Twitter'dan ateş püskürmüştü. Çelik, İhsanoğlu'nu Mısır'daki gelişmeler karşısında sessiz kalmakla suçlamıştı.

Çelik, "İslam İşbirliği Teşkilatı böyle günlerde sesini yükseltmeyecek de ne zaman yükseltecek yoksa teşkilatta herkes parası kadar mı etkin?" diye yazmıştı.

Çelik'in İhsanoğlu'nun hedef alan tweet'leri şöyleydi:

"@hc_huseyincelik: İslam İşbirliği Teşkilatı Gn. Sek.Prof.Dr.Ekmelettin İhsanoğlu'nun ne iş yaptığını bilen var mı? Bu zat, darbeden sonra Mursi'yi suçlamıştı."

@hc_huseyincelik: Prof.Dr.E.İhsanoğlu'nun İİT Gn.Sek. seçilmesi için Sn.Cumhurbaşkanımızın ve Sn.Başbakanımızın büyük çabalarını hatırladıkça "yazık" diyorum.

"@hc_huseyincelik: İİT böyle günlerde sesini yükseltmeyecek de ne zaman yükseltecek. Yoksa teşkilatta her kes parası kadar mı etkin?"

"@hc_huseyincelik: Yoksa Gn.Sisi'ye giden paralarla İİT'nın suskunluk kaynağı aynı mı? Danimarka'nın,Hollanda'nın sesi İİT'ndan daha gür çıkıyorsa bu ne iştir?

"TÜRKİYE DESTEKLEMESEYDİ SEÇİLEMEZDİ"

Çelik, o günlerde Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada da İİT Genel Sekreter'nin uzun yıllar sonra Türkiye'den seçildiğini hatırlatarak, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi için dönemin Dışişleri Bakanı ve şu andaki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün ve Başbakanımızın olağanüstü gayretleri oldu" diye konuştu.

İhsanoğlu'nin "kendi bilgisi, birikimi ve ünüyle seçilmiş birisi olmadığını" ileri süren Çelik, şunları söylemişti:

"Eğer Türkiye desteklememiş olsaydı, eğer bugünkü siyasi ekip kendisini desteklememiş olsaydı, İslam İşbirliği Genel Sekreterliği'ne seçilemezdi. Daha sonra seçilmesinde Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakanımızın yine Cumhurbaşkanımızın çok büyük gayretleri ve emekleri var. Elbette ki İİT 57 ülkeden oluşan bir teşkilattır, fakat Ekmeleddin İhsanoğlu, şahsi inisiyatifini, genel sekreterlik inisiyatifini kullanarak orada çok şey yapabilir. Toplanır, toplanmaz, diğer İslam ülkeleri bu konuda Türkiye'nin tavrını takınır veya takınmaz bunu bir tarafa bırakalım. İhsanoğlu, özellikle kendisi bir profesör, bir ilim adamı olarak, bir akademisyen olarak ve Ezher'de okumuş bir akademisyen olarak kendi şahsi pozisyonunu çok iyi ortaya koyabilir."

Çelik, Mısır'da olanlara karşı tutumu ve Muhammed Mursi'ye yaklaşımı nedeniyle sert sözlerle eleştirdiği İhsanoğlu için şöyle konuşmuştu:

"Netice itibariyle bizim içimizden çıkan, bizim bir parçamız olan ve bugünkü siyasi iradenin büyük gayretleri sonucu İslam ülkelerinin en önemli teşkilatının başına seçilmiş olan insanın performansının ve duruşunun bu olmaması gerekiyordu. Biz kamuoyunun hissiyatına tercüman olarak sosyal medyada böyle bir bilgiyi paylaştık. Temenni ederiz ki mesaj yerini bulur. İhsanoğlu da üzerine düşeni birey olarak yapar ve genel sekreteri olarak yapar. Bizim esas itirazımızın sebebi bu."