CHP'li vekili vuran sanık tahliye oldu

CHP'li vekili vuran sanık tahliye oldu

Chp Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'i seçim çalışmaları sırasında bacaklarından vurarak yaralayan hırdavatçı 54 yaşındaki Ali Fuat Elibol 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

BACAKLARINDAN VURMUŞTU

Merkez Çukurova İlçesi Karslı Mahallesi'ndeki Park Zirve restoranın girişinde 26 Mayıs'ta CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, seçim çalışması sırasında eski müvekkili Ali Fuat Elibol tarafından tabancayla bacaklarından vuruldu. Yaralanan Elif Doğan Türkmen ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alınırken, kaçan Ali Fuat Elibol, 1 gün sonra tabancasıyla beraber yakalandı. Elibol, polisteki ifadesinde Türkmen'in alacağını vermediği için eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Elif Doğan Türkmen ise daha önce avukatlığını yaptığı Ali Fuat Elibol'un kendisine gelerek durumunun iyi olmadığını para vermesi gerektiğini söyleyip tehdit ettiğini belirtti.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Ali Fuat Elibol, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar, ruhsatsız silah taşımaktan ise 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Elif Doğan Türkmen katılmadı. Elif Doğan Türkmen'in kendisi ve şirketi ile ilgili bütün işlemlerde avukatlığını yaptığını belirten Elibol savunmasında şunları söyledi.

"2009 yılından sonra işlerim bozuldu. Bir alacağımın tahsilini yürüten Elif Doğan Türkmen, SSK'ya borcum olduğundan bu paranın elime geçmeyeceğini söyleyerek yeğeni ve benim yazlıktan komşum olan B.D.'ye temlik etmemi istedi. Daha sonra alacağımın tahsil edildiğini öğrendim. Türkmen ve yeğeninin yanına defalarca gitmeme rağmen alacağım ödenmedi. Gerekli yerle başvurmama rağmen bir sonuç alamadım. CHP parti üyesi olduğum için olayın meydana geldiği restorandaki kahvaltıya ben de davetliydim. Olaydan bir gece önce restorana giderek kahvaltının kaçta olduğunu öğrendim. Olay günü Türkmen'e alacağımı neden ödemediğini mağdur durumda olduğumu söyledim. Türkmen'de bana 'defol git' dedi. Bunun üzerine yanımda bulunan ruhsatsız tabancayla korkutmak ve yaralamak için ayaklarına doğru 3 el ateş ettim. Alacağımın ödenmemesi nedeniyle böyle bir olaya kalkıştım öldürme kastım yoktur. Benim haklı olduğumu bir çok kişi biliyor ancak elimde delil olmadığı için haklılığımı ispat edemiyorum."

Mahkeme heyeti, Ali Fuat Elibol'u adli kontrol tedbirleriyle tahliyesine karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.