Çipras ile eski TBMM başkanı tanışıyorlarmış!

Çipras ile eski TBMM başkanı tanışıyorlarmış!

Bu ilginç tanışıklığın öyküsü, 1.5 ay önce uluslararası bir toplantı için Atina’ya giden ve toplantı sırasında Çipras’la görüşen AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya’nın anlatımıyla ortaya çıktı.

Toplantıya katılan Çipras, Çetinkaya’nın yanına giderek bir süre sohbet etti. Çetinkaya, “Çipras bana, ‘Göreceksiniz seçimleri biz kazanacağız’ dedi. Hayatında tanıdığı ilk Türk politikacının da Hikmet Çetin olduğunu söyledi. Hikmet beyi, NATO toplantısı için gittiği Atina’da televizyondan görmüş” dedi.

Çipras’ın bu hatırasını Çetin de doğruladı. Çetin, Konstantin Mitçotakis’in başbakan olduğu sırada 1992’de NATO toplantısı için Atina’ya gittiğini belirterek, şunları söyledi:

ÇETİN: BEN DE TV’DE GÖRDÜM

“NATO toplantısı sırasında Mitçotakis beni kabul etti. O sırada televizyonda 1990’da yapılan ve hala etkisi süren ‘önlük hareketi’ eylemlerinden bahsediliyordu ki demek, Mitçotakis, Çipras’ı bana gösterdi. Hatırladığım kadarıyla galiba ‘Bu çocuk bizi sarsıyor’ dedi. 23 yıl önce birbirimizi televizyondan görmüşüz. Belki de kendisini ilk gören Türk siyasetçi benim. Tabii daha o zaman çocuktu. İşi çok zor, ancak ben Çipras’ın başarılı olmasını dilerim. Kararlılığını ortaya koyarsa ve halk desteğini arkasında hissetmeye devam ederse başarılı olmaması için hiç bir neden yok. Çipras’ın zaferinden sonra Türkiye’de de birçok yakıştırmalar yapılıyor. Ancak ben siyasi kültür ve itiraz açısından Türk ve Yunan halkları arasında farklar olduğunu düşünüyorum.”

kaynak: hürriyet / Uğur Ergan