Cübbeli hakkında şok iddia

Cübbeli hakkında şok iddia
İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık verdiği röportajda Cübbeli Ahmet Hoca'yı da ilgilendiren çok ilginç bir iddiada bulundu.

"Hazreti Peygamber'in karikatürünün çizilmesi karşısında Müslümanlar rencide oluyorlar. Bu konuda ne diyorsunuz?" sorusuna cevap veren Eliaçık şöyle cevap verdi:

"Peygamber'in karikatürünün çizilmesi Müslümanları rencide eder. Allah'la, Peygamber'le, Kuran'la, ayetlerle alay edenlere karşı ne yapılması gerektiği Kuran'da var. Söylenen şu: "Alay edenlerle karşılaştığınız zaman sözü değiştirene kadar onlardan uzaklaşın ve onlarla beraber oturmayın." Mekke'de müşrikler alay etmiş, En'am suresinin 68. ayeti gelmiş. Medine'de Yahudiler ve Hıristiyanlar alay etmiş, Nisa suresinin 140. ayeti gelmiş. Ayetlerde söylenen hep aynı: Alay edenlerle birlikte oturmayın, oradan uzaklaşın... Pasifist bir tutumdur Allah'ın bizden istediği... Pasifist bir protestodur." Cezalandırma yok. Silah kullanma yok. Hele öldürme, hiç yok. Ayetler apaçık. "Sözü değiştirene kadar orada oturma, oradan uzaklaş" diyor. Alay biter de söz normale dönerse oturabilirsin. Yani "İlişkiyi kopar" bile demiyor, sadece uzaklaş diyor. Uzaklaşarak şunu söylemiş oluyorsun: "Bu yaptığın hoşuma gitmiyor. Sen de ısrarla yapmaya devam ediyorsun. O zaman bana eyvallah." Çok ince bir tutum... "
YAKMAYAN KEFEN SATIYORLAR

İhsan Eliaçık bir soru üzerine Cübbeli Ahmet Hoca'yla alakalı ilginç bir iddiadan bahsetti. Eliaçık, "İnternette "CAH ürünleri" var. Satışta... Cüppeli Ahmet Hoca ürünleri yani...Cüppeli Ahmet'in haberi var mı, yoksa adını mı kullanıyorlar bilmiyorum. Eğer adını kullanıyorlarsa mahkemeye versin. Eğer kendisininse açıklamasını yapsın. Orada satılan ürünlerden biri "yakmayan kefen". Ceylan derisine Allah'ın isimlerini yazıyorsun, onunla kefenleniyorsun ve kabir azabındaki ateşten korunuyorsun. Böylece 70 liralık kefen, oluyor sana 3 yüz 70 lira. Bu nedir kardeşim? Yakında cennetten tapu dağıtacaklar. Rüşvet sevap diyecekler. Akrabayı kayırmak Allah'ın emriymiş... Nerelere geldi iş." dedi.

İHSAN ELİAÇIK'TAN İLGİNÇ SORULAR

Ahmet Hakan röportajda İhsan Eliaçık'ın bazı sorular sorduğunu belirterek o soruları şu şekilde aktardı.

İşte o sorular:

- Dört halifeden üçü suikastla öldürüldü. Bunu Batılılar mı yaptı?
- On İki İmam... Yedisi zehirlendi... Üçü katledildi... Bunları modernistler mi yaptı?
- Hazreti Peygamber'in torunu şehit edildi Kerbela'da... Kim yaptı bunu? CIA ajanları mı?
- Yavuz ile Şah İsmail savaştı, binlerce insan katledildi... Kim çıkardı bu savaşı? Batı mı?