Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransa'ya sert sözler: "Biz sizler gibi aşağılık değiliz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransa'ya sert sözler: "Biz sizler gibi aşağılık değiliz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı adayları artık büyük ölçüde belli olmuş durumda. Milletvekilleri adaylarımızın değerlendirmeleri komisyonlarımızda başladı.

"CHP KONGRELERİNDE SEÇİLEMEYEN İSMİ CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTERDİLER"

Elbette her parti kendi adayını belirleme hakkına sahiptir. Kimi partiler grup kararı veya imza ile genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Tek parti hariç. Ana muhalefet partisinin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmak istemedi. Bir başka ismi aday olarak öne sürdü. Bu isim uzun zamandır lafını ettikleri çatı aday falan da değil. CHP kongrelerinde aday olan ama seçilemeyen bir ismi Türkiye'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler. Demek ki CHP başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı'ndan daha önemli. Takdim şekli, mimikleri bu konuya bakışını açık şekilde ortaya koyuyor. CHP kendi adayları için başarı hikayesinden ekonomiye kadar pek çok vasıf saymıştır. İsim açıklandığında bu aday ile vasıflar arasında ilişki kurabilen çıkmadı.

"ORTADA BİR ASLI VAR, BİR DE KUKLASI VAR"

Başka partilerin Cumhurbaşkanı adaylarına imza için seçim kurullarında görev çıkartmışlar. Seçmen pazarlamak demokrasinin kuralları içinde yoktur. Bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider. Bu meseleyi daha fazla uzatmak istemiyorum. Nasıl olsa CHP bütün bunların hesabını milletimize tek tek verecektir. Seçim kampanyasında CHP'nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız. Ortada bir aslı var bir de kuklası var.

"ÇILDIRTMASALAR DA ŞAŞIRTTILAR"

Bizi çıldırtacaklarını söyleyerek yola çıkmışlardı, haklarını vermek lazım, çıldırtmasalar da şaşırttılar. Bu karikatür tipin ve adayının maceralarını izlemeye devam edeceğiz.

Milletimize olan hizmet aşkımızla 16 yılda Cumhuriyet döneminde tamamında yapılanların 10 katı hizmetlere imza attı. Önümüzde yeni bir dönem var. Başarı çıtamızı hem hizmet ve proje hem de siyasi kriterler konusunda iyice yukarıya çıkarttık.

Biri gözüne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, öteki devletin uçaklarını, beriki yeni yönetim sistemini kestirmiş, yok edeceğiz diyorlar. Biri Çankaya'da yatacakmış, diğeri Külliye'yi gençlere tahsis edecekmiş.

'SİZE VAAT EDENLERE ŞUNLARI SORUN...

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Muhalefetin projesi yok dedik, ama haksızlık ettik galiba. Bir projeleri var. Bu projeleri Türkiye'yi eskiye döndürmekmiş. Eski sisteme dönmek millete haksızlık demektir. Size bu vaatle gelenlere şunu sorun; AK Parti 2 milyon 484 bin derslik yaptı siz onları da mı yıkacaksınız? AK Parti 111 yeni üniversite açtı onları da kapatacak mısınız? AK Part 69 milyon kişiye geniş bant internet sağladı onları da kesecek misiniz? AK Parti, 540 bin sağlık çalışanını işe aldı onları da kapı dışarı mı edeceksiniz? 5 bine yakın ambulansı devreye soktu, onları hurdaya mı çıkaracaksınız? AK Parti 20 bin kilometre yol yaptı, asfaltlarını söküp tarlaya falan mı dönüştüreceksiniz? AK Parti Türkiye'de 29 havalimanı inşa etti, bunları kapatacak mısınız? AK Parti 6 ilde kullanılan doğalgazı, 78 ile çıkardı, bu boruları söküp atacak mısınız? Evleri tekrar kömürlü sobalara mı döndüreceksiniz? AK Parti Fırat Kalkanı ve Afrin'de 4 bin 423 teröristi etkisiz hale getirdi, 4 bin kilometrelik alanı güvenli hale getirdi, siz buraları yeniden teröristlere mi bırakacaksınız? Yarın karşınıza geldiklerinde bunu sorun, rica ediyoru. Eskiye döndürme planı olanların bunu da yapma ihtimali var.

'SİZ BUYRUN KARNIM TOK'

Yarın muhalefet oy için karşınıza geldiğinde lütfen bunları sorun. Mehmet Akif böylelerini çok güzel tarif ediyor:

"Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir
Onu en çolpa herifler de emin ol becerir.

Sade sen gösteriver 'işte budur kubbe' diye
iki ırgatla iner şimdi Süleymaniye.

Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman
Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan.

Bunların var mı sizin listede hiç benzeri; yok.
Ya ne var? Bir kuru dil siz buyurun karnım tok.."

'BİZ YOLA YENİ ÇIKACAK OLAN ÇIRAKLARDAN DEĞİLDİR'

İnşallah seçim günü sandıkta inşaa etmek için ve yıkmak için yola çıkanların farkını göreceğiz. Bizim yeni yönetim sistemimizi derhal hayata geçirmemiz gerekiyor. Yeni sistemin bize sağlayacağı imkanları çok iyi biliyoruz. Somut hizmelere ve yatırımlarımızı beyannamemizde anlatacağız. Eski yönetim sistemiyle 16 yıl yapabildiklerimiz bunlardır. Cumhurbaşkanlığı olaraka AK Parti olarak bizim yerinde saymamaız düşünülmez. Ciddi bir birikim ve tecrübemiz var. Yani yola yeni çıkan bir çırak değil bu kadro. İnşallah bundan sonraki süreçte de biz yeni yola çıkan olmayacağız.

'BU YEPYENİ BİR TÜRKİYE İNŞAA ETME SÜRECİDİR'

Bizim karşımızdakilerin hiçbirinin deneyimi ve tecrübesi yok. Onlar sıfırdan başlayacak. Biz ise aldığımız mesafelerin üzerine adımlarımızı atarak yepyeni bir Türkiye inşaa edeceğiz. Bu 16 yılın birikimi üzerine yepyeni bir Türkiye inşaa etme sürecidir. Yeni yönetim sisteminin ruhuna uygun şekilde daha çok ilerleme yapmak zorundayız. Bizim yapacak çok işimiz var çünkü.

'MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİ'

Meclis'te çoğunluğu sağlamamız şarttır. Benim aziz milletimden isteğim şudur, bunca yıldır bizi yalnız bırakmadınız bu defa Anayasa değişkliği yapacak güce bizleri kavurşturmak için Cumhur İttifakına çok daha fazla güç katmalısınız. Yeni dönemde istikrar ve güven için Meclis çoğunluğu önemlidir. Milletime güveniyorum.

"GÜLE GÜLE DEMEKTEN BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOKTU"

Erdoğan bugüne kadar ülkesinin ve halkının aleyhine olacak hiçbir adım atmamaış hiç bir karar vermemiştir. Buna rağmen ortaya çıkan eksik ve yanlışlar hayatın akışı içindeki şartlardan kaynaklanmıştır. Biz ülkemize hizmet edecek herkesle işbirliği yapmaktan çekinmeyiz. Ne zaman yollar çatallaştı ozaman milletimize baktık. Dün iyi bildiğimiz kişlerin yarın rotayı nereye çevireceğini kestirebilmemiz mümkün değildir. Geçmişte birlikte olduklarımızın başka yollar seçmesi karşısında onlara güle güle demekten başka bir seçeneğimiz yoktu, onlara da güle güle dedik zaten. Hesabımız halkadır hakkadır.

FRANSA'YA SERT TEPKİ

Fransa'da kendini bilmezler Kuran-ı Kerim'deki bazı ayetler için bir bildiri yapmış. Acaba bunlar kendi ktapları İncil'i okumuşlar mıdır? Okusalar bunlar İncil'i de yasaklatmak ister. Bunların ama böyle bir derdi yok. Ey Batı bak, bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça, biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız, sizi alaşağı edeceğiz. Sizi tanıyoruz, yeni tanımadık biz sizleri. Biz sizler gibi aşağılık değiliz çünkü. Bizim bir karakterimiz duruşumuz var. Biz hakikatleri haykırmayı sürdüreceğiz. Biz kişilere değil ilkelere bağlıyız. Hiç kusura bakmasınlar bu kurallara uymayanlar bilsin ki, Türkiye kendi çıkarları ne gerekiyorsa onu yapmakta serbesttir.

'LİSTEDE YER ALANLAR YA DA ALMAYANLAR ANLAYIŞLA KARŞILAMALI'

Açık ve net söyleyeceğim. 24 Haziran'da 600 isimden oluşan bir listeyle halkımızın karşısına çıkacağız. Listede yer alanlar ya da alamayanlar bizi anlayışla karşılamaları gerekir. Tek derdimiz, halkımızın karşısına en idaealiyle çıkabilmek.