Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz"

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

2011 yılında 2023 hedeflerimizi milletimizin takdirine sunmuştuk. O günden bugüne tüm çalışmalarımızda bizim için pusula görevi görmüştür.

2023 hedefleri içte ve dışta pek çok kişiyi rahatsız etmiştir.

Tüm saldırıların hepsini boşa çıkardık. Sokaklarımızı kaosa teslim etmedik. Meydanı darbecilere bırakmadık. Ekonomik tetikçilere de teslim olmadık. Çok büyük bedeller ödedik. Sinsi tuzaklarla karşılaştık ama hepsinin üstünden de gelmeyi başardık.

"YENİ BİR ŞAHLANIŞ DÖNEMİNİN KAPILARINI AÇIYORUZ"

2019 yılı işte bu sıkıntıları ağırlığıyla hissettiğimiz bir yıl oldu. Türkiye için 2019 yılı 'yıkılış yılı' olarak öngörülmüştü. Biz 2019'u tekrar yükseliş yılına dönüştürdük.

Ekonomimize kurulan tuzakları bozarak, hedeflerimize yöneldik. 

Yeni bir şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz.

2020 yılında her alanda çok daha fazlasını gerçekleştirerek, milletimize bize verdiği destek için borcumuzu ödemeye çalışacağız.

Türkiye'nin tökezlemesini ve yere kapaklanmasını bekleyenleri hüsrana uğratmayı sürdüreceğiz.

"1451 EYLEMİN 1161'İ TAMAMLANDI"

2019'u zor ama bir o kadar da verimli olarak tamamladık. Genel tabloya baktığımızda 1451 eylemin 1161'ini tamamladığını görüyoruz. Bütçe konusundaki sıkıntılara rağmen ilk yarıda %98, ikinci yarıda ise %89 gerçekleşme oranı yakaladık. Yaklaşık 68 milyar TL bütçe kullandık.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISI 8 MİLYONA TIRMANDI"

Eğitim ile başlıyoruz. Geçtiğimiz 17 yılda eğitim öğretimde alt yapı eksikliklerini gidermenin gayreti içinde olduk. Çocuklarımız için kolları sıvadık. Öğretmen sayısını 652 bin ilave ile 940 bine çıkardık. Derslik sayısına 316 bin ilave yaptık. Üniversite sayısını 207'e ulaştırdık. Üniversitelerimizdeki öğrenci sayısı ise 1.6 milyondan 8 milyona tırmandı. Birileri şunu söyleyebilir, 'Bu rakamlar iyi de kalite.' Onların tespiti de doğru olabilir. Şuan öğrenci adaylığımızda 10 öğrenciden 1'i girerken, şimdi hamdolsun 10'da 10 üniversiteye girer oldu. Bu şuan keyfiyet itibariyle sıkıntımız olabilir ama biz keyfiyeti de yakalayacağız. Bu öğrencilerimiz batı ile yarışır hale gelecektir.

Üniversite harçlarını kaldırdık. Gençler bu harçlarla ilgili protesto yapıyorlardı. Bunu kaldıran AK Parti iktidarıdır.