Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kimseden izin almayız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kimseden izin almayız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Zaman zaman biz zaten sınır ötesi operasyonlar yapıyoruz. Güvenlik sözkonusu olduğunda kimseden izin almayız.DEAŞ nasıl bir terör örgütü ise PKK da bir terör örgütüdür. Güvenlik söz konusu olduğunda kimseden izin almayız. Kandil'e dönük olur, Sincar'a olur, biz terörle mücadele içinde yoğun çaba içinde olduk, olacağız.  DEAŞ Batılı hedefleri de vuruyor Müslüman ülkeleri de vuruyor. DEAŞ son 3 yılda Müslüman ülkelere çok daha fazla zarar verdi. DEAŞ bugüne kadar çok daha fazla Müslüman insanı öldürdü. Ne zamanki Batılı hedefleri vurmaya başladı o zaman küresel acil konu gündemine geldi.
Kandil'e yönelik olur Suriye'ye yönelik olur... Terörle mücadele yoğun çaba içerisinde olduk olacağız. ABD DEAŞ'la mücadele başlığı altında PYD ve YPG'ye muazzam bir alan açtı. Rakka'da kimlerin nelerle hangi flamalarla paçavralarla kutlama yaptığını açık şekilde gördük. Bize izah etmekte de zorlanıyorlar.
 

ANKARA- TAHRAN ARASINDA ANLAŞMA VAR MI?

İran bölgenin önemli ülkesi aynı zamanda güvenlik konularında beraber çalıştığımız bir ülke. Tahran'la trafik devam edecek. Türkiye Batı'dan uzaklaşıyor yorumları yanlış. Ankara Batı'dan uzaklaşıyor söylemi baskı için yapılıyor. Biz bunu NATO ittifakına alternatif olarak görmüyoruz.

RUSYA'NIN SURİYE TOPLANTISINA PYD'Yİ DAVET ETMESİ

Bir tür emrivaki ile bunu ilan edildiğini duyduk. Kremlin bizimle temas etti bu toplantıyı ertelediklerini açıkladılar. Değiştirmezlerse 18'inde değil daha ileri bir tarihte yapılması planlanıyor. Zaten biz katılmıyoruz büyük ihtimalle gözlemci gönderebiliriz. Rusya'nın bize söylediği toplantının ertelendiği ve oraya PYD'nin davet edilmeyeceği.