Dünyanın en yaşlı kadını 117 yaşında

Dünyanın en yaşlı kadını 117 yaşında
Okawa, yaşadığı 117 yıl için 'Çok kısaydı' dedi

Dünyanın bilinen en yaşlı kadını olarak kabul edilen Japon asıllı Misao Okawa bugün 117 yaşına girdi. Üç çocuğu ve altı torunu olan Okawa Japonya'nın batısında yaşıyor.

Okawa, 19'uncu yüzyılda doğan ve hala hayatta olan çok az sayıda insandan biri olarak biliniyor. Okawa Wright kardeşlerin dünyadaki ilk motorlu uçağı havalandırmayı başarmasından beş yıl önce dünyaya gelmişti.

Okawa'nın bugün gerçekleştirilen doğum günü kutlamasına katılanlar arasında 92 yaşındaki en büyük oğlu ve iki yaşındaki en küçük torunu da vardı. Okawa'nın yaşadığı bölgedeki yerel yöneticilerden Takehiro Ogur da bir buket çiçekle doğum günü kutlamasına katıldı. Ogur, Okawa'nın kulağına eğilerek, "Doğum günün kutlu olsun. 117 yıl uzun muydu?" dedi.

Okawa ise "Kısaydı." karşılığını verdi. Yerel medya çalışanlarının Okawa'ya "Uzun yaşamanın sırrını çözdüğünüz ama kimseye söylemediğiniz iddia ediliyor" demesine Okawa utangaç şekilde, "Bilmem" diye cevap verdi.

Japonya insan hayatının uzun olduğu ülkelerden biri olarak biliniyor. Dünyanın bilinen en yaşlı erkeği de yine Japonya'da yaşayan 112 yaşındaki Sakari Momoi olarak biliniyor.