Ekmeleddin" Ben kaçacak yer aramıyorum"

Ekmeleddin" Ben kaçacak yer aramıyorum"

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Bakırköy İlçe Yönetimi sandık görevlilerinin eğitim programına katıldı.

''PROJEMİZ DEMOKRASİ PROJESİ''

Burada kendisine sorulan soruları yanıtlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim hürriyetinin engellenmemesi gerektiğini belirterek, “Bir basın ajansının haberleşme özgürlüğünü kesmek faşist ve diktatör bir tavırdı. Ben bunun doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Kimse basın hürriyetini, seçim hürriyetini engellemesin. Türkiye nereye gidiyor. Bizim projemiz milli proje, bizim projemiz demokrasi projesi. Yüksek Seçim Kurulu’nun müdahale etmesini istiyorum. Biz bunun takipçisi olacağız” dedi.

“SEÇİM SÜRECİ ADİL OLMADI”

Seçim kampanyası süresinin 30 gün olmasını eleştiren İhsanoğlu, “Bu süreçte baştan beri adil bir süreç olmadı. Hatta başka bir adayın çıkma fikrinin kabul edilmediğini yani bu seçimlerin bir tek kişi için ayarlandığını, kanunların bu şekilde yapıldığı 9 günde bütün hikaye Başbakanlık konutundan Çankaya konutuna taşınmıştır. Dünyanın neresinde görülmüş 76 milyonluk bir ülkede 81 vilayeti bulunan bir ülkede 30 günlük seçim kampanyası. Bir taraftan siz etrafınızdaki iş adamlarından milyonlar alıyorsunuz, devletin büyün imkanlarını kullanıyorsunuz bir taraftan da karşınızdakinin para toplamasını engelliyor ve 30 gün veriyorsunuz. Bu haberleşme hürriyeti ve sandığın güvenliğini tehdit eden o durum ortaya çıkmaya başladı. Biz buna şahit olduk, vatandaşlarımızdan kulaklarımızla dinledik” diye konuştu.

“HİÇ BİR PARTİYE ÜYE DEĞİLİM”


Cumhurbaşkanı seçilmezse Türkiye’de yaşayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, “Ben hiçbir partinin üyesi değilim. Ben hayatımı Türkiye’de sürdürüyorum, başkaları gibi kaçacak delik aramıyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda önüme gelen kanunları şüphesiz ciddi incelemeye alacağım. Devletin, milletin tutarlarını koruyan anayasaya ve kanunlara uygun şekilde incelenecek” şeklinde konuştu.

“İKİLİ KUTUPLAŞMAYI ORTADAN KALDIRACAĞIM”

Cumhurbaşkanlığı hedeflerini anlatan Ekmeleddin İhsanoğlu, “Yapmak istediğim her şeyden önce ülkede huzuru sağlamak ikili kutuplaşmayı ortadan kaldırmak ve hukukun üstünlüğünü sağlamak. Bunlar kararname imzalamakla, açıklama yapmakla olmaz bunlar uzun vadeli şeyler. Perişan olan bir dış politikamız var. Cumhuriyet tarihinde Türkiye hiç bu duruma düşmemiştir. Bu Türkiye’nin sıkıntılarından, acemiliklerinden kurtarmak gerek” diye konuştu.