Erdoğan'dan 'corona' açıklaması

Erdoğan'dan 'corona' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda corona virüs tespit edildi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi."

"Avrupa kaynaklı bir vaka var, salgın değil tek bir örnek."

"Milletimiz nice saldırıları, dertleri göğüslemeyi başarmıştır, bunun da üstesinden gelecektir."

"Değerli kardeşlerim son grup toplantısından bugüne kadar, çok önemli gelişmeler elde ettik. Türkiye'nin İdlib'de bir ay boyunca yürüttüğü operasyonlar ve Bahar Kalkanı sınırlarımızdaki tehditi bertaraf ettiğimizin en önemli bir örneğidir."

"Bölgedeki güçlerle kapışmak tutuşmak ya da bu toprakları işgal etmek amacımız değildir. Sınırlarımızın güvenliği ve katliam tehdidindeki milyonlarca insanı kurtarmak hedefimiz."

Terörle mücadele binlerce güvenlik görevlisinin, Suriye ile 910 kilometrelik sınırımızın her karışını güvende tutmakta kararlıyız. İdlib'de de aynısını yaptık, aynısını yapıyoruz."

"Bu süreçte, ülkemizin, ordumuzun, sanayi kapasitemizin imkanlarını tartma imkanı bulduk. Koordi,nasyonu güçlendirerek, koordinasyonu hızlandırarak gücümüzü test ettik. Ülkemizin gücü ve askerlerimizin kahramanlığı sayesinde Suriye Rejim gücü bu işin bu kadar kolay olmadığını görmültür. Ateşkes kararın ardından İdlib'de halk ilk defa rahat bir nefes almıştır, ama elbette kesin bir çözüm bulunmuş değildir. Daha şimdiden ateşkes ihlali başlamıştır."

"Rejimi ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattında yaptıklarını yakından takip ediyoruz. Ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır üzerlerine gitmekten kaçınmayız."