Erdoğan'dan Rusya'ya ziyaret

Erdoğan'dan Rusya'ya ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kremlin Sarayı'nda gerçekleştirilecek Üst Düzey İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı için Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti. Görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Birçok alanda görüşmelerimiz olacak. Gerek ikili ilişkiler gerekse bölgesel sorunlarla ilgili çok sayıda konu hakkında görüşeceğiz Yoğun bir görüşme trafiği olacak. Bugün 3 tane anlaşma aramızda imzalanacak. Geleceğe yönelik bir adımı atmış bulunuyoruz.

100 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

Ticaret hacminde yüzde 15'lik bir artış söz konusu. Amacımız 100 milyar dolarlık ticaret hedefine doğru yürümek.

"SURİYE'DE ATACAĞIMIZ ADIMLAR ÖNEMLİ"

Bir diğer önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır. Özellikle Suriye'deki atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor.

Putin'in açıklamalarından satır başları:

Türkiye ile ikili ilişkilerimiz özellikle de ekonomi alanında geliştiğini memnuniyetle izliyoruz. Kültür ve turizm yılının açılışını yapacağız. İkili ilişkilerimizin gelişmekte olduğunu müşahede ediyoruz. Nisan ayı içinde ticaret hacmimizin artışı yüzde 15 olup, 35 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Türk Akımı'nın deniz ve kara kısmı arasında bağlantı az önce sağlanmıştır. Uluslararası ilişkilerde küresel sorunlarla ilgili yoğun işbirliğimiz söz konusu.