Erdoğan'dan Balyoz ve 12 Eylül kararlarına ilk yorum

Erdoğan'dan Balyoz ve 12 Eylül kararlarına ilk yorum

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Avusturya ve Fransa ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Başbakan, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararı ile ilgili "Yeniden yargılanmanın önü açıldı. Adalet yerini bulsun." derken 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 12 Eylül kararı ile ilgili de "Bu konuyla ilgili yargı süreci bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu karardır. Bunun temyizi olacak." dedi.


BALYOZ YORUMU: ADALET YERİNİ BULSUN

Başbakan Erdoğan, havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan "Balyoz kararı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? sorusuna "Değerli arkadaşlar bu yolu açan biziz, bunu ne CHP ne MHP ne de HDP yaptı. Son refarandumla bunu biz yaptık. Bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Bu imkan ülkemizde birçok sorunun çözümünün önünü açmıştır. Ben yeniden yargılamayla ilgili konuştuğumda birileri bunu hafife almışlardı. Yeniden yargılamanın önü açılmış oldu. 230 kişi artık konumları itibariyle sanık konumdalar böyle bir imkan doğmuş oldu. Temenni ederiz ki burada da adalet yerini bulmuş olur." cevabını verdi.

12 EYLÜL KARARI: YARGILAMA SÜRECİ BİTMEDİ

Erdoğan 12 Eylü kararı ile ilgili de, "Bu konuyla ilgili yargı süreci bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu karardır. Bunun temyizi olacak. Bunun dışında avukatlarının yapacağı başvurular söz konusudur. Bunları görmeden açıklama yapmak çok aceleci olur. O kararlar da verildikten sonra açıklama yapmak daha doğru olur." ifadelerini kullandı.