Erdoğan'dan Musul'daki olaylara ilk açıklama

Erdoğan'dan Musul'daki olaylara ilk açıklama

Irak'ın Musul kentinde Türk konsolosluğuna yapılan saldırıyla ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan "Başkonsolosluğumuz vardı. Başka hiçbir ülkenin yok. Başkonsolosluğu IŞİD işgal etti. Personeli alarak şehrin başka bölgesine götürdü. 49 personel ve bazı aile fertleri bulunuyordu" dedi.


Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Musul kentine IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Musul’un önemli bölümü bu örgüt tarafından işgal edildi. Başkonsolosluğumuz vardı. Başka hiçbir ülkenin yok. Başkonsolosluğu IŞİD işgal etti. Personeli alarak şehrin başka bölgesine götürdü. 49 personel ve bazı aile fertleri bulunuyordu. Orada TIR taşımacılığı yapan şoförlerimiz var.

Başbakan, Musul'daki Türk konsolosluğunun baskına uğraması ve diplomatlarımızın rehin alınmasıyla ilgili yaptığı ilk açıklamasında, muhalefete de yüklendi. 

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları;

Musul'un önemli bir bölümü bu örgüt tarafından işgal edildi. Türkiye'nin Musul'da başkonsolosluğu var. Başka hiçbir ülkenin yok. Irak'taki güvenlik sorunları nedeniyle Musul'daki başkonsolosluğumuzu IŞİD esir aldı. Ve başka bir yere götürdü. Orada tır taşımacılığı yapan şoförlerimiz var. Fabrikalarda çalışan vatandaşlarımız var. 

YOĞUN TEMAS İÇİNDEYİZ

Konuyu yakından takip ediyoruz. Anbean her gelişmeden haberimiz oluyor. Uluslararası hukuk alt yapısını da oluşturuyoruz. Sadece başkonsolosluktaki personelimiz ve aileleri için değil, Musul'un bir ilçesinde rehin alınan 31 vatandaşımız için de yoğun temaslarımız var. 

MUHALEFET GİBİ DAVRANMAYACAĞIZ

Temenni ederim ki en kısa zamanda neticeyi alacağız. Türkiye büyük bir ülkedir, soğukkanlı bir şekilde gereğini yapacaktır. Birinci önceliğimiz Musul'daki vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Muhalefet gibi davranmayacağız. Çünkü onların sırtında yük küfesi yok. 

BAHÇELİ'YE "SİLAH" TEPKİSİ

Muhalefet katillerle kol kola, biz ise karşısındayız. Biz mazlumun yanındayız. Bahçeli diyor ki hemen asker müdahale etmeli. Hemen diyor orada gereken silahlı girişim neyse bunu da yapmalı. Yahu Bahçeli senin dünyadan haberin yok galiba. 100'e yakın vatandaşımız bunların elinde. Onların başına bir şey geldiği zaman bunu neyle izah edeceksin. Biz tereyağından kıl çekmeye çalışıyoruz.

MHP VE CHP, BAYRAK ŞOVU YAPIYOR

-MHP ve CHP, Meclis'te bayrak şovu yapıyor, bu şovu Hakkari'de neden yapmadınız?

-Gitmeye cesaret dahi edemedikleri bir yerde bayrak indirildi diye istismar siyaseti yapıyorlar.

GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ

-Çözüm süreci bir boyun eğme, taviz süreci değildir.

-O bayrağa saldıranlara da arkasındaki efendilere de gereken dersi vereceğiz.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

-Egemenliğin gerçek sahibi artık başkanını seçecek.