Fatma Şahin acılı anneyle birlikte gözyaşı döktü

Fatma Şahin acılı anneyle birlikte gözyaşı döktü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, PKK tarafından kaçırılan 20 yaşındaki Büşra Esendemir'in Emek Mahallesi'nde oturan ailesinin evini ziyaret etti. Baba Muharrem ve anne Sevil Esendemir ile görüşen Şahin, ailenin acısına ortak oldu. Anneye sarılarak uzun süre ağlayan Şahin, mağdur anne ve babaların feryadını tüm Türkiye'nin duyması ve bu durumun toplumsal seferberliğe dönüşmesi gerektiğini söyledi. Baba Muharrem Esendemir, kızını en son 23 Nisan'da Gaziantep'te gördüğünü söyledi.

ÖĞRETMEN OLACAKTI
Esendemir, haber alamadıkları kızını Kars'ta aradıklarını ve evinde örgüt ağzıyla yazılmış mektup ile terör örgütü simgeleri bulduklarını anlatarak, "1,5 ay önce kızıma 'Senin yakın bir şehre gelmeni istiyorum' dedim. 'Oralarda okumanı istemiyorum' dedim. Ufak tefek bir iki şeyini duydum. Bu bizim yapımıza ters düşen bir şey. Puanını yükselterek Gaziantep'e geçiş yapmayı düşündü. Okumaya hevesli çocuktu. Öğretmen olmak istiyordu. Ücra bir köyde öğretmen olma hayali vardı. Biz vatanına, milletine faydalı olsun diye çalıştık, kendisi de bu amaçla çalışıyordu. Ne oldu bilmiyoruz. Kızımızın kandırıldığından eminiz. Çözüm süreci dağdan insanların gelmesi gereken bir süreç. Bir öğretmen olsaydı, bir Kürt çocuğunu okutsaydı daha iyi değil miydi?" dedi.


FATMA ŞAHİN ERDOĞAN'I ARADI
Şahin, gazetecilerin evden çıkmasının ardından Başbakan Erdoğan'ı cep telefonuyla arayarak, Esendemir ailesiyle görüştürdü. Erdoğan'ın, aileye, Büşra'nın evine dönmesi için gereken çalışmanın yapılacağının sözünü verdiği öğrenildi.