FETÖ'nün Kuyumcukent'teki yapılanmasına operasyon!

FETÖ'nün Kuyumcukent'teki yapılanmasına operasyon!

Fetullahçı Terör Örgütünün İstanbul Kuyumcukent'deki yapılanmasına neşter vuruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kuyumcukent'teki FETÖ yapılanmadına ilişkin çalışma gerçekleştirdi.Sabah gazetesinde yer alan habere göre operasyon sonucu himmet parasını toplayan ve kendisi de kuyumcu olan B.B gözaltına alınırken Kuyumcukent imamı olsuğu ileri sürülen Nail Y.'nin firar ettiği anlaşıldı.Kuyumcukenteki FETÖ faaliyetlerine ilişkin ifade veren üç kuyumcu, örgütün buradaki bütün faaliyetlerini deşifre etti.
HİMMET TOPLANTILARI YAPILIYORDU
Tanık uyumcular, ifadelerinde yakın bölgedeki bazı yurt ve kolejlerde sohbet adı altında toplantılar gerçekleştirildiğini, bu toplantılarda burs ve himmet vermeye zorlandıklarını kaydettiler. Kuyumcular yurtdışına bile götüldüklerini anlattılar.
2 İMAM TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından savcılığa çıkarılan 9 şüpheliden tamamı 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği yapılanmada imam pozisyonunda olduğu anlaşılan iki şüphelinin tutuklanmasına hükmederken diğer şüphelilerin adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakılmasına karar verdi.