Gaziantep'teki fabrika yangını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü

Gaziantep'teki fabrika yangını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi, Kahramanmaraş itfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü itfaiyesi, Gaziantep Havalimanı itfaiyesinin katıldığı söndürme çalışmaları devam ediyor. Gaziantep'te bulunan ilçe belediyelerine ait su tankerleri de olay yerinde çalışan itfaiye araçlarına su taşıyor. İtfaiye ekipleri iş makineleriyle alevlere müdahale etmeye çalışıyor. Öğle saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden yangın sırasında yer yer büyük ve küçük ölçekli patlamalar da meydana geliyor. Yangının bugün öğle saatlerinde tamamen sönmesi ve akşam saatlerine kadar da soğutma çalışmalarının devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, itfaiye ekipleri özellikle fabrikada poliüretan malzeme bulunmasından dolayı söndürülmesi güçleşen yangının çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için büyük çaba sarf etti. Yanan fabrikaya yakın olan iki fabrikada çalışmalar durdurularak tahliye edildi.

Bu arada, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri, söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erlerine oksijen vererek müdahale ediyor.

YAKLAŞIK 100 MİLYON DOLAR KÜL OLDU

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özkaplan halı fabrikasının depo bölümünde dün çıkan yangın, gece geç saatlerde kontrol altına alındıktan sonra sabah saatlerine kadar kontrollü bir şekilde devam etti. 600 işçinin çalıştığı fabrikada yaklaşık 100 milyon dolarlık maddi kayıp olduğu bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi, Kahramanmaraş itfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü itfaiyesi, Gaziantep Havalimanı itfaiyesinin katıldığı söndürme çalışmalarının yanı sıra havadan da yapılan müdahalelerin ardından yangın gece geç saatlerde kontrol altına alındı. Kontrollü bir şekilde devam eden yangına 4 ayrı noktadan müdahale sürüyor.

Öte yandan; yangın dolayısıyla tamamen küle dönen ve 600 işçinin çalıştığı halı fabrikasında yaklaşık 100 milyon dolar maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi.

Yangının bugün öğle saatlerinde tamamen sönmesi ve akşam saatlerine kadar da soğutma çalışmalarının devam etmesi bekleniyor.